Klaipėdiečiai domisi, kodėl miesto autobusai karantino metu kursuoja pustuščiai? | Diena.lt

KLAIPĖDIEČIAI DOMISI, KODĖL MIESTO AUTOBUSAI KARANTINO METU KURSUOJA PUSTUŠČIAI?

Klaipėdos senamiestyje gyvenanti Rasa Petrauskienė transportininkams iškėlė klausimą, kodėl miesto autobusai kursuoja pustuščiai?

"Kas atsakingas už autobusų ir mikroautobusų grafikus mieste? Ar kas nors veda ataskaitas, kiek žmonių važiuoja karantino metu? Kam teršti orą, jei niekas nevažinėja, autobusai – tušti arba juose vos vienas kitas keleivis. Mikroautobusai – irgi tušti, važiuoja vienas paskui kitą", – sakė gyventoja.

Viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" laikinasis vadovas Andrius Samuilovas pateikė atsakymą gyventojai.

"Nenorėjau gaišti laiko ir fotografuoti, bet jei reikia, galiu tai padaryti ir įkelti daug patvirtinančių nuotraukų. Nesislepiame, esame atsakingi už maršrutus ir tvarkaraščius, kurie per pastarąsias dešimt dienų jau trumpėjo ir retėjo. Autobusai vakarais važinėja trumpiau, darbo dienomis ir savaitgaliais – rečiau, taip pat retėja maršrutai savaitgaliais", – aiškino įmonės vadovas.

Įmonė prognozuoja, kad pratęstas karantinas neišvengiamai privers toliau vykdyti šį optimizavimą.

"Visi šie veiksmai buvo ir yra vykdomi stebint bei analizuojant keleivių srautus, pagal bilietų žymėjimus. Pirminiai duomenys operatyviai analizuojami kasdien, iki pietų, vėliau aiškinamasi praėjusios dienos duomenys. Kelionių skaičius sumažėjo keturis kartus. Transportas juda rečiau, bet važiuoja, nes miestas nėra visiškai sustojęs, ir vis dar turime keliolika tūkstančių kelionių. Drastiškai sumažinti reisų dažnumo negalime, nes yra privaloma rekomendacija dėl autobuso salono užpildymo, sėdėjimo per atstumą ir pan.", – tikino A.Samuilovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (26)

Keleivis

Estijoje didinamas autobusų skaičius, kad jie būtų pustuščiai, kad tik mažėtų galimybė užsikrėsti. Jei pamatyčiau pilną ir pats nelipčiau ir va tada reikščiau pretenzijas. Gaila tos moters, trūksta ne vieno varštelio.

Edita

Tas kas rašo yra debilė

Anonimas

Ponia Petrauskienė. Jeigu jūs nevažiuoja autobusu tai dar nereiškia, kad kitiems asmenims to nereikia. Jeigu nepatinka sėdėk namie ir nosies nekišk ten kur tau nepriklauso.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS