Klaipėdiečiai ir toliau piktinasi smarvės problema: negali praverti net balkono | Diena.lt

KLAIPĖDIEČIAI IR TOLIAU PIKTINASI SMARVĖS PROBLEMA: NEGALI PRAVERTI NET BALKONO

Klaipėdiečiai piktinasi jų gyvenimą kartinančia ir ne vienerius metus neišsprendžiama smarvės problema. Nacionalinio visuomenės sveikatos centro darbuotojai ragina luktelėti karantino pabaigos.

Nuo tvaiko – šleikštulys

Pietinės miesto dalies gyventojai trečiadienio naktį, apie 1 val., nebežinojo, kur dingti nuo rapsų tvaiką primenančios smarvės.

Dėl karantino namuose priversti būti klaipėdiečiai piktinosi negalintys net praverti balkono. Smarvė rietė nosį ir vertė žiaukčioti.

Trečiadienį ryte šiaurinės miesto dalies gyventojai atakavo atsakingą už mėginių paėmimą asmenį liudydami, kad Parko gatvėje tvyrojo net akis graužiantis naftos produktų tvaikas.

Kai galime, reaguojame į signalus, kreipiamės į įstaigas raštu, skambiname telefonais. Tiesiog dabar pagrindinės pajėgos sutelktos į žmonių sergamumo ir viruso plitimo stabdymo sritį.

Šioje gatvėje gyvenantiems žmonėms tai – jokia naujiena, bet paprastai vėjas greitai nupučia dvoką. Šį kartą iki pykinimo bjaurus kvapas tvyrojo pustrečios valandos.

"Buvome priversti mesti darbus kieme ir bėgti į namus. Bet langai buvo palikti praviri, todėl ir namuose buvo toks jausmas, lyg galvą būtum įkišęs į pilną degalų kibirą", – piktinosi Parko gatvės gyventojas.

Mėginiai baigėsi

Dar visai neseniai pajutę blogą kvapą klaipėdiečiai skambindavo paskirtam gyventojų atstovui, kuris buvo įpareigotas susisiekti su savivaldybės konkursą laimėjusios įmonės "Estonian, Latvian and Lithuanian Environment" specialistu, o šis paimdavo kvapų mėginius.

Trečiadienį sužinota, kad metams skirti mėginiai jau išnaudoti. Jų jau paimti 24.

Įmonės atstovė Laima Kūrienė patikino, kad ataskaitas apie nustatytą taršą įmonės darbuotojai Klaipėdos savivaldybei teikia kas ketvirtį, o šių metų gegužės viduryje planuojama duoti apibendrintą visų metų ataskaitą.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento direktorius Raimundas Grigaliūnas teigė, kad būta minčių demaskuoti miesto smardintojus, bet užklupusi pandemija ir karantino suvaržymai privertė koreguoti planus.

Raimundas Grigaliūnas / Redakcijos archyvo nuotr.

Centro darbuotojai dabar turi daug darbų, vos spėja vykdyti su užkrato kontrole susijusias užduotis.

Laukia karantino pabaigos

"Dabar mūsų pagrindinis taikinys yra gydymo ir slaugos įstaigos. Nesakau, kad nedirbame šiuo klausimu, bet kai kurie veiksmai bus atliekami, kai baigsis karantinas. Planų ir minčių yra, bet virusas sutrukdė tam tikrus mūsų suplanuotus veiksmus. Tiek vienų, tiek kitų problema yra žinoma. Gali būti, kad kol įmonės nėra įvykdžiusios gamtosaugos priemonių, tie kvapai bus jaučiami. Dabar mes negalime taip greitai, kaip norėtųsi, reaguoti į pranešimus. Turime daug užduočių tikrinti įstaigas. Kvapus skleidžiančių įmonių patikrinimai mieste dabar šiek tiek atidėti", – atviravo departamento direktorius.

Dėl kvapų gyventojai turėtų kreiptis į Nacionalinį visuomenės sveikatos centrą, tai patvirtino ir R.Grigaliūnas.

Pasak pašnekovo, kai kurios įmonės buvo pasižadėjusios per kovo ir balandžio mėnesius atlikti matavimus bei tyrimus.

Kai tik bus sumažinti karantino apribojimai, tikrinimus bus galima vykdyti.

"Norėtume, kad žmonės mus suprastų. Darome, kiek tai dabar yra įmanoma, labai stengiamės. Nesu didelis pesimistas. Nereikia kentėti, mes, kai galime, reaguojame į signalus, kreipiamės į įstaigas raštu, skambiname telefonais. Tiesiog dabar pagrindinės pajėgos sutelktos į žmonių sergamumo ir koronaviruso plitimo stabdymo sritį", – į klaipėdiečių supratingumą apeliavo Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento direktorius.

Rašyti komentarą
Komentarai (40)

Tikrai

Jiems mat karantinas trukdo, o prieš tai kas trukdė? Duotas kyšis? Šios problemos metų metus nėra sprendžiamos, o tik vaidinimas vyksta. Nieko jūs nedarot. Kaip smirdėjo, smirda ir smirdės. Uostas kaip teršia Klaipėdą, tai Vilnius aiškinasi, bet ne Klaipėdoje sėdintys. GĖDA......

Giedrius

Šalia Klaipėdos yra įmonė gaminanti plastmasės granulės, ne vieną kartą yra tekę važiuoti naktį pro šią įmone ir jautiesi kažkos specifinis kvapas primenantis kaip aliejus ar vaistai laikomi šaldytuve. Ten yra dvi tokios įmonės ir viena iš jų kiek žinau naktim atsuka sklendę.

triubačius, einantis mero pareigas

kaip ir sakiau, nieko neužuodžiu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS