Klaipėdiečiai kariškiams rodė nepagarbą | Diena.lt

KLAIPĖDIEČIAI KARIŠKIAMS RODĖ NEPAGARBĄ

Neseniai uostamiestį sudrebinusios karinės pratybos "Žaibo kirtis 2016", pasirodo, ne visiems tapo tik atrakcija. Kai kurie klaipėdiečiai viešai ir atvirai reiškė savo neigiamą nuostatą Lietuvos kariuomenės atžvilgiu.

Praėjus kuriam laikui po garsiai nuskambėjusių pratybų, neoficialaus pokalbio metu vienas kariškis baisėjosi klaipėdiečiais. Vyras teigė jautęsis buvęs lyg ne Lietuvoje – tiek daug priešiškumo ir negatyvių nuotaikų iš čia gyvenančių žmonių jis pajutęs.

Pirmosios karinės technikos mašinos įvažiavo į Klaipėdą iš Taikos prospekto galo. Su jomis susilyginusiame lengvajame automobilyje važiavusi brandaus amžiaus moteris į ją pažvelgusiems kariams atkišo vidurinįjį rankos pirštą.

Kiek toliau šarvuotas mašinas vaikai apmėtė žemės grumstais, o kitur – net ir savadarbėmis petardomis.

Žvejybos uosto rajone dvi dienas patruliavę bei priešų užimto pastato šturmą vykdę kariai išgirdo nemažai keiksmažodžių, nemažai žmonių buvo nusiteikę akivaizdžiai nedraugiškai.

Lietuvos kariuomenės Jungtinio štabo viešųjų ryšių karininkas kapitonas Tomas Pakalniškis patvirtino, kad smulkių incidentų kariai tikrai patyrė.

"Bet tai buvo pavieniai ir nežymūs atvejai. Dažniausiai nepagarbiai elgėsi neblaivūs asmenys. Jie rodė nepadorius gestus. Viena rusakalbė močiutė, stovėdama balkone, taip pat rodė kažką nepadoraus. Bet tik tiek. Kariai į tai nereagavo. Pradžioje jie dar bandė kažką su tais žmonėmis draugiškai kalbėti, bet paskui nusprendė geriau pasitraukti arba nereaguoti, – teigė kapitonas T.Pakalniškis. – Čia nėra nieko stebėtino ar keisto. Visada atsiranda keli neblaivūs asmenys, kurie reiškia nepasitenkinimą. Bendras vaizdas yra teigiamas, o tie smulkūs įvykiai nesudaro dramatiško vaizdo. Tai normalu, visokių žmonių yra, tad ir nuomonės įvairios."

Lietuvos kariuomenės atstovas patikino, kad kariai liko patenkinti bendravimu su gyventojais. Esą šiek tiek incidentų būna visose pratybose.

Klaipėdoje žmonės piktinosi naktį kariškių keliamu triukšmu, keliose vietose išvažinėtais žolynais.

"Antrą valandą šarvuočiai tikrai važiavo Šilutės plentu, bet apie tai buvome pranešę iš anksto", - komentavo T.Pakalniškis.

Kariškiai netapo jokių avarijų kaltininkais, o dėl sumaitotų žolynų esama susitarimo su miesto savivaldybe.

Gyventojai prašomi užfiksuoti nuotraukose, kuriose vietose nukentėjo želdiniai, ir patariama kreiptis į savivaldybę. Kariškiai bendromis jėgomis su miesto administratoriais panaikins pratybų pasekmes.

Rašyti komentarą
Komentarai (77)

nepritariu

prajuokino rusakalbe mociute is balkono rode gestus is kur zino kokia kalba rode gestus . Nebukime naivus sitiek metu nugyvenome ir nereikejo jokiu pratybu mieste su tankais . Gerai visi zinome karine technika dar zmogui laimes niekam neatnese , tai nelaimes ,skausmo ,kraujo tai karo zenklai . MES NENORIME KARO - MES NORIM TAIKOS . Lietuvos gyventojai nekalti jei ju valdzios isrinktieji kursto kara su kaimynais . blogas zmogus jei pykstiesi su kaimynu laikas susimastyt .

hmm

Pratybos mieste būtinos, Ukrainos pavyzdys parodė kad okupantam nėra nieko švento! Pagarba kariam viskas vyko nepriekaištingai, del vatinuku tai žinoma jiems apmaudu kad mes nestovime vietoje, bet žinot posakį š.. loja karavanas eina :)

pritariu

Visiem , kuriems nepatinka nepriklausoma ir laisva Lietuva gali nešdintis pas savo šeimininkus į jankyną.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS