Klaipėdiečiai ministrui pažėrė klausimų | Diena.lt

KLAIPĖDIEČIAI MINISTRUI PAŽĖRĖ KLAUSIMŲ

Klaipėdiečiai pasinaudojo proga gyvai išgirsti ministro Dainiaus Kreivio pasakojimą apie šalies energetikos perspektyvas ir tiesiai pateikti rūpimus klausimus.

Ketvirtadienio pavakarę savivaldybės pastato pirmajame aukšte būriavosi žmonės, jie kantriai stebėjo namo skubančius valdininkus ir laukė, kada apsaugininkas jiems leis eiti į miesto tarybos posėdžių salę.

Čia ir įvyko energetikos ministro susitikimas su uostamiesčio gyventojais.

D. Kreivys pasakojo apie jau įdiegtą mūsų energetikos objektų apsaugą bei apie Lietuvos planą nebepasirašyti iš Maskvos valdomo vadinamojo BRELL (Baltarusijos, Rusijos, Estijos, Latvijos ir Lietuvos) žiedo sutarties. Daugiausiai laiko skirta pasakojimui apie artimiausios ateities planus pertvarkant energetikos sistemą.

Klaipėdiečiai ne pirmą kartą išgirdo apie būsimos vėjo jėgainių parko jūroje perspektyvas. Esama planų 2050 metais mūsų šalyje nebenaudoti iškastinio kuro. Vis tik iki 2030 metų dujos bus naudojamos, todėl suskystintųjų gamtinių dujų laivas-saugykla „Independence“ nepraras aktualumo.

Pasak ministro, jau po kelerių metų mūsų šalis pasigamins visą sau reikalingą elektros energiją, o kuo toliau, tuo daugiau jos bus verčiama į vandenilį ir žaliąjį kurą.

D. Kreivys tikino, kad Danijoje visuomeninis autobusų transportas jau varomas vandeniliu. Taip ministras bandė paneigti baimės ir neišmanymo sukeltus gandus apie vandenilio gamyklų sprogimo pavojus. Jis tikino, kad vandenilis nebus kaupiamas vienoje vietoje, vos pagamintas jis bus transportuojamas ir verčiamas kitais produktais.

Šiuo metu didžiausios aistros verda Kretingos rajone, nes esama ketinimų netoli Darbėnų statyti žaliojo metanolio gamyklą. Gyventojai baiminasi, kad šis objektas kels pavojų ir atneš daugiau žalos nei naudos.

Pasak D. Kairio, gyvename didelių pokyčių metu, visai greitai per Lietuvą iš Suomijos į Vakarų Europą vamzdynais keliaus žaliasis kuras, o mūsų šalis pačios pasigamintą elektros perteklių galės paversti šiuo produktu, jį parduoti ir taip pildyti savo biudžetą.

Klaipėdiečiai ministrui turėjo labai konkrečių klausimų. Kai kurie lietė privačiuose sklypuose įsirengiamas vėjo ir saulės jėgaines. Kelių įmonių ir savivaldybių atstovai turėjo klausimų, į kai kuriuos ministras iškart negalėjo atsakyti ir žadėjo tam atskirai skirti laiko.

Rašyti komentarą
Komentarai (26)

Nemoki -vagi

Ar tu Ramintos su gelo vandens vagystėmis dėl kuro gamybos?? Ar už kiaušius kabinti?????

Slaptai atvyko

Nuodys Klaipėda, Darbenus, nebuvo paskelbta kad atvyk.Nauduos gela vandeni, gamins kura. Miškus gentvi...liukas iškirto. Dambrauskas, Vigfondas į teisma padavė, laimėjo. Gentvilas vykdė nusikaltimus krisdamas Natura 2000. Sustabdė kirtimus S.Dambrauskas. Dabar jie vandeni gela naudos....

Kreivys

Iš gelo vandens ,pelnas užsienio kapitaui, gamins kura laivams. Kreivi ar tu pusprotys ,ar naudingas idiotas?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS