Klaipėdiečiai nuo koronaviruso ginsis savaip: skuba spausti įvairias sultis | Diena.lt

KLAIPĖDIEČIAI NUO KORONAVIRUSO GINSIS SAVAIP: SKUBA SPAUSTI ĮVAIRIAS SULTIS

Pajūrio krašte – rudens gėrybių metas. Klaipėdiečiai žiemai ruošia vitaminų atsargas, tad skuba spausti įvairių vaisių ir uogų sultis.

Šiais metais sulčių spaudyklos darbą pradėjo netikėtai anksti, iš karto po Žolinės.

"Vasara buvo sausa, vaisiai anksti sunoko. Antroje rugpjūčio pusėje žmonės jau spaudė alyvinius obuolius. Tačiau, panašu, anksčiau pradėję spausti sultis, anksčiau šiemet ir baigsime", – prognozavo Klaipėdos rajone įsikūrusios įmonės "Sulčių namai" atstovas Karolis Pronckus.

Šių metų obuolių derliui sausra žalos nepadarė.

"Vandens trūko, bet negalime sakyti, kad derlius prastas. Rinka dabar optimali, į ją nesiveržia lenkų produkcija. Tiesa, sulčių spaudyklų šiemet – itin daug. Visame regione duris atvėrė gausybė įmonių, todėl eilių prie spaudyklų nėra", – tikino K. Pronckus.

Rudens derliaus jokie virusai nepaveikė.

Prieš kelerius metus į eilę prie sulčių spaudyklos tekdavo stoti kone iš vakaro, šiemet šią paslaugą galima gauti bet kuriame rajone.

"Asortimentas išsiplėtė. Žmonės dabar gali rinktis įvairiausias pakuotes – nuo didelių iki mažų. Mažiausias kiekis – 1,5 litro. Didžiausia pakuotė yra penkių litrų. Jų rūšių – keletas. Tai gali būti foliją primenanti pakuotė, permatoma, nepermatoma, gali būti pastatoma, su dėžute ir be dėžutės. Nuo pasirinkimo priklauso ir kaina. Su pasterizavimu sulčių litro kaina šiemet yra apie 50 euro centų", – pasakojo K. Pronckus.

Vasaros pabaigoje klaipėdiečiai noriai spaudė obuolių ir braškų sultis. Rudeniop lietuviai ėmė rinktis tradicinius skonius.

"Grįžtama prie įprastų skonių, matyt, įvairiausių miksų žmonės jau atsigėrė. Žmonės ieško saldžiarūgščių skonių. Rudeniui įsibėgėjant, kai medžiai ima ruduoti, obuoliai savaime įgauna saldumo. Jei nebus šalnų, dar kelias savaites spausime sultis. Rudens derliaus jokie virusai nepaveikė. Žmonės spaudžia sultis vildamiesi, kad jomis stiprins sveikatą žiemą. Tikėtina, taip ieškoma vitamino C atsargų", – tikino K. Pronckus.

K. Pronckus / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Į spaudyklas gyventojai vežė ne tik obuolius, bet net ir svarainius.

Kiek vėliau turėtų pasirodyti ir šaltalankių derlius.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Ne avinui, bet asilui

Įdomu, kaip tu kalbėsi, kada susirgs tavo artimas žmogus? Nu nebent pats eis nelaimingas iš globos namų.

Avims

Juokdariai jūs koks dar covid 19 įjunkite smegenis ar nors viena serganti iš savo pažįstamų rato turite serganti. Tikrai serganti o ne feikiniu testu patikrinta.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS