Klaipėdiečiai piktinasi įžūlių kaimynų įpročiais: gyventojai jau važinėja šaligatviais | Diena.lt

KLAIPĖDIEČIAI PIKTINASI ĮŽŪLIŲ KAIMYNŲ ĮPROČIAIS: GYVENTOJAI JAU VAŽINĖJA ŠALIGATVIAIS

Klaipėdiečiai piktinasi įžūlių kaimynų įpročiais – vairuotojai ne tik braunasi mašinomis ant žolės, bet dėl stovėjimo vietos nesigėdija važinėti šaligatviais.

Vaidaugų gatvės 5 namo gyventojai dažnai fiksuoja, kaip kaimynai nakčiai palieka automobilius.

"Priešais namą, kur driekiasi keliukas link darželio, šalia konteinerių, automobiliai nuolatos pastatomi netinkamai, ant žolės. Važiuojama net šaligatviu. Žolė čia buvo, bet per pusmetį ją išvažinėjo. Reikia įkasti ar sutvarkyti stulpelius prie šaligatvio", – apie vaizdą pro daugiabučio langus Klaipėdos savivaldybei skundėsi vietiniai.

Savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio specialistas Gintaras Lasickas tikino, kad pranešimai apie ant žolės statomas mašinas nuolat plaukia į savivaldybę.

"Tokių pranešimų gauname šimtais. Tikrai labai daug. Nuolat, metų metais tenka tikrinti pranešimus, važiuoti ir aiškintis situaciją. Taip, teoriškai visur ten turėtų augti žolė. Gal ji ir buvo. Jei nevažinėtų ratais, ji augtų", – kalbėjo G.Lasickas.

Dažnai gyventojai, matydami tokį Kelių eismo taisyklių pažeidimą, skambina bendruoju pagalbos telefonu 112.

"Tuomet į vietą važiuoja policija. Jie suregistruoja visus automobilius, kurie palikti ant šaligatvių ir žolės. Žmonės pyksta, kad neranda įspėjamųjų pranešimų, bet jie ir neprivalo to daryti. Jei pranešimą mes gauname, planinio patikrinimo metu situaciją fiksuojame mes. Savivaldybės darbuotojai palieka pranešimą apie fiksuotą pažeidimą. Bet nesvarbu, kas fiksavo, policija ar mes, protokolą vis tiek surašo Viešosios tvarkos skyrius", – pasakojo G.Lasickas.

Nors gyventojai, sulaukę pranešimo apie pažeidimą, dažniausiai piktinasi, kad automobilių nėra kur dėti, G.Lasickas patikino, jog visiems gyventojams galioja ta pati taisyklė – elgtis padoriai.

"Tegul stato, kuri tik nori, bet Kelių eismo taisyklių pažeidinėti nevalia", – sakė G.Lasickas.

Pirmą kartą įkliuvus už automobilio pastatymą ant žolės gali grėsti 15 eurų bauda.

"Bauda priklauso nuo nuopelnų tėvynei. Kitaip tariant, jei žmogus jau buvo baustas, gresia 30 eurų nuobauda", – paaiškino G.Lasickas.

Rašyti komentarą
Komentarai (35)

a...

Baltijos pr. siaubas kas darosi, arčiau mažos Norfos

vicekalakutas Šulcas

kaip ir sakiau, kol miestą "valdo" durnius su priedurniais, nieko gero nesitikėkit, aniems galvoj tik savo savo subinių džiazas, asmeniškai tai žinau.

Kaip netvarkė

valdžia miegamuju rajonu taip ir netvarkys. Pats meras kažkada pasakė kad tipo čia Harlemas/negru kvartalas/tai ir matom kad pagal tai ir dabar 'tvarkosi'.Aš dar pasakyčiau kad daugiabučiai yra kūda melžiama karvė katrai šieno visai neduoda o melžia dešimkart i diena:D:D:D
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS