Klaipėdiečiai prie mokyklų pasigedo greičio mažinimo kalnelių | Diena.lt

KLAIPĖDIEČIAI PRIE MOKYKLŲ PASIGEDO GREIČIO MAŽINIMO KALNELIŲ

Klaipėdiečiai pastebėjo, kad Paryžiaus Komunos gatvėje, prie dviejų mokyklų, nebėra greičio mažinimo kalnelių. Anot tėvų, kurių vaikai kasdien vaikšto į šias mokyklas, kalneliai pristabdydavo greitį mėgstančius vairuotojus, o kaip bus dabar, jeigu jų neliks – nežinia.

Anot klaipėdietės, vienas greičio mažinimo kalnelis yra prie Klaipėdos A. Brako dailės mokyklos, o kitas – prie Klaipėdos „Gabijos“ progimnazijos.

„Savaitgalį pastebėjau, kad prie A. Brako dailės mokyklos nebeliko vadinamojo gulinčio policininko. Sunerimau, kadangi mano dukra eina į šią mokyklą, tad ši greičio mažinimo priemonė buvo iš tiesų reikalinga. Kiek žinome iš įvairios statistikos, Klaipėdos ir apskritai Lietuvos vairuotojai nemėgsta važiuoti lėtai, o prie mokyklų, ypač rytais – nuolatinis eismas“, – nerimavo moteris.

Vis dėlto daugelis vairuotojų skundžiasi, kad Klaipėdoje yra per aukšti greičio mažinimo kalneliai, jų per daug, per juos važiuojant gadinamas automobilis, tad tai, kad jų sumažėtų mieste, – tik į gera.

Greičio mažinimo kalneliai Paryžiaus Komunos gatvėje buvo demontuoti laikinai dėl jų remonto.

„Klaipėdos keliuose nėra jokios tvarkos. Visų pirma, žmonių mąstyme, o antra – kelio ženkluose. Kas porą metrų – šviesoforai. O jei kur nors iškyla greičio mažinimo kalneliai, jie padaryti netinkamai, važiuojant daužomas automobilis, be to, jų apstu nereikalingose vietose, tad būčiau šimtu procentų už tai, kad jų mieste neliktų. Geriau tuos pinigus skirtų kelio duobių remontui“, – tvirtino vyriškis.

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vyriausiasis specialistas Vidmantas Paliakas paaiškino, kad greičio mažinimo kalnelio prie A. Brako dailės mokyklos nėra tik laikinai.

„Greičio mažinimo kalneliai Paryžiaus Komunos gatvėje buvo demontuoti laikinai dėl jų remonto. Šiuo metu naujos medžiagos kalneliams yra užsakytos, artimiausiu metu minėti greičio mažinimo kalneliai bus vėl sumontuoti“, – trumpai atsakė V. Paliakas.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Gyventokas

Kam tie kalneliai P. Komunos gatvėje, jei visa gatvė vien duobės ir nelygumai. Norėdamas nepalėksi tokios tragiškos būklės gatvėje.

X

Pirmiausia pėstieji turi saugotis automobilio važiuojamoje kelio zonoje,o vairuotojai turi griežtai laikytis saugaus eismo reikalavimų intensyvioje pėsčiųjų zonoje. Vaikams aiškinti, kad automobilis traiško ir nėra ko ant jo lipti, o reikia saugotis. Jokie "kalneliai" nepadės ,jei nesilaikysime saugaus eismo reikalavimų. Vaikučiai,būkite budrūs eidami per važiuojamąją gatvės dalį, vairuotojai saugokite pėsčiuosius. Kalneliai negarantuoja saugumo. Ir baikite gadinti kelio dangą. Nuo tų kalnelių tik varžtai kelyje,o tai pavojus eismui. Beje kalneliai ir eismo gesinimo zonos, pasak vieno auto meistro tai biznis autoservisams, važiuoklės gadinimas.

Anonimas

Taigi yra keli kalneliai P. Komunos gatveje. Nereikia kas 20 metru kalneliu..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS