Klaipėdiečiai skundžiasi dėl nebaigto tvarkyti tako: darbus tęs kitąmet? | Diena.lt

KLAIPĖDIEČIAI SKUNDŽIASI DĖL NEBAIGTO TVARKYTI TAKO: DARBUS TĘS KITĄMET?

Gyventojai skundžiasi dėl nebaigto tvarkyti Debreceno gatvės kvartale esančio vadinamojo Pempininkų tako. Anot klaipėdiečių, darbai sustojo, liko tik žvyro kalnai ir didžiulės balos. Be to, jau kurį laiką čia neveikia apšvietimas, nors nauji stulpai – įrengti, tad gyventojams tenka vaikščioti pasišviečiant telefono žibintuvėliais.

„Dirba, gražėja takas, bet yra tikrai tokių nesklandumų. Šita vieta visada problemiška, ir geriau nepadarė“, – socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje „Debreceno“ komentavo viena moteris.

„Dviračių takas išpiltas siaubingai su didžiausiomis duobėmis“, – atsakė kita.

Tikimės, kad projektas bus užbaigtas kokybiškai.

Gyventojų įkeltose nuotraukose matyti telkšančios didžiulės vandens balos, kurių neįmanoma apeiti į jas neįbridus, kadangi užima didelę dalį tako.

Dėl šio tako į Klaipėdos savivaldybę jau kreipėsi ne vienas gyventojas. Tai patvirtino ir Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Inga Kubilienė. Ji taip pat informavo, kad darbus šioje teritorijoje atlieka bendrovė „VVARFF“.

„VVARFF“ vykdo skvero ties prekybos centru „Maxima“ (Šilutės pl. 40A), pėsčiųjų ir dviračių tako tarp Šilutės pl. ir Taikos pr., statybos darbus. Lietingu metu gauname gyventojų skundų dėl dviračių tako, kuris yra nuokalnėje ir visada laikosi vanduo. Naujai suprojektuoti ir įrengti latakai tinkamai nesurenka vandens. Vertinant tai, kad objektas dar neužbaigtas, savivaldybė vertins papildomo drenavimo galimybes“, – paaiškino I. Kubilienė.

Inga Kubilienė. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Tačiau kada darbai tęsis – nežinia, kadangi įprastai nuo gruodžio vidurio iki kitų metų kovo prasideda technologinė pertrauka, tad jokie darbai nevykdomi. Kol dar ne gruodis, darbus būtų galima tęsti.

„Projekto vertė – beveik 3 mln. eurų, darbai ir lėšos buvo paskirstytos trejiems metams. 2024 m. planuojama darbų pabaiga, likusi lėšų suma – apie 1,5 mln. eurų. Atsiprašome už nepatogumus, tikimės, kad projektas bus užbaigtas kokybiškai“, – vylėsi Miesto tvarkymo skyriaus vedėja.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Berbas

Harlemo bomžų raudos į dangų neina. visi mogiliovai su pempininkais gali graužti storą didelį juodą šluotkotį.

Marijus

Ko verta ta savivaldybės mistinė funkcija - užtikrinti gyventojų gyvenimo kokybę? Tiek, kiek klerkai gauna atriedukų už laiku užmerktas akis?..

Vinigių jono darbai ir tvarka

Tai eso šunpalaikiai niekaip savo varinių apvijų nepersikelia Mogiliovo sankryžoje, laikas juos pamokyt mere parodykit kad gyventojų interesas svarbiau nei kelių aptukusių eso vadzybininkų. O vvarf tai keiksmažodis jiems uždraust dalyvaut konkursuose nes kaip Ąžuolyno parką sutvarkė tai geriau jau tik girti lodoriai sutvarkytų viskas tept lept, vokietis tokį “atlikimą” įvertintų 0, na bet dudoriui su neršiškiu tiko nulis
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS