Klaipėdiečiai sunerimę: ant apšvietimo stulpo atsivėrė didžiulė skylė | Diena.lt

KLAIPĖDIEČIAI SUNERIMĘ: ANT APŠVIETIMO STULPO ATSIVĖRĖ DIDŽIULĖ SKYLĖ

Žvejybos uosto rajono gyventojai su nerimu žvelgia į prie namo esantį metalinį stulpą, kurio apačioje atsivėrė didžiulė skylė.

"Apšvietimo stulpas yra avarinės būklės, gali įvirsti į buto balkono langus, vaikai gali susižeisti ar paliesti laidus. Parke ir kiti stulpai panašios būklės, keiskite naujais arba tvarkykite senuosius", – skunde savivaldybei rašė gyventojai.

Apšvietimo stulpas ties Naikupės gatvės 12A namu stovi dar nuo sovietinių laikų.

Tačiau bendrovės "Gatvių apšvietimas" Apšvietimo valdymo skyriaus viršininkas Dainius Petrauskas patikino, kad gyventojams baimintis nereikėtų.

"Nuvažiuosime į vietą ir apžiūrėsime. Bet iš patirties žinau, kad tokie stulpai taip lengvai negriūva. Žinoma, tai metalinis įrenginys, tačiau jo pagrindas į žemę įkastas dar apie du metrus", – paaiškino D.Petrauskas.

Tokie stulpai taip lengvai negriūva.

"Gatvių apšvietimas" šiuo metu Klaipėdoje keičia daugybę stulpų, tačiau darbai vykdomi pagal iš anksto suderintus projektus.

"Vyksta darbai šiaurinėje miesto dalyje. Pietinė miesto dalis yra vėliau statyta, tad jos infrastruktūra yra "jaunesnė". Žvejybos uosto rajone keitėme lempas ant cinkuotų atramų. Reikia pripažinti, kad vieno stulpo su apšvietimu pakeitimas nauju yra brangus dalykas, tai kainuoja apie tūkstantį eurų", – paaiškino D.Petrauskas.

Tokio tipo senų stulpų mieste gali būti apie dešimt tūkstančių.

"Kol kas visi projektai vyksta kitose vietose. Per laiką pašalas iškelia tokius stulpus į viršų. Bet jei paaiškės, kad negalime laukti, stulpą reikės keisti", – pripažino D.Petrauskas.

Šiuo metu bendrovė įgyvendina du projektus, kurie suskirstyti į tris etapus. Apšvietimo modernizavimui pasitelktos ne tik miesto biudžeto, bet ir ES lėšos.

"Apšvietimas modernizuojamas Šiaurės prospekte, Liepojos gatvėje, prie Klaipėdos universiteto, Liepų gatvėje. Netrukus prasidės antrojo etapo darbai. Pirmiausia bus keičiamas apšvietimas palei Dangės gatvę esančiuose dviračių takuose. Nuo Vasaros estrados iki Girulių bokšto dviračių takas taip pat bus apšviestas moderniai", – kalbėjo D.Petrauskas.

Įmonės atstovas pripažino, kad elektros kainos šokiruoja, tad miestą prižiūrinti įmonė savo planuose užsibrėžė pirmiausia imtis elektros taupymo užduočių.

"Tikslas yra kuo mažiau investuoti, bet kuo daugiau sutaupyti", – patikino D.Petrauskas.

Antruoju etapu bus tvarkomas apšvietimas Minijos gatvėje, nuo Baltijos prospekto iki Jūrininkų prospekto. "Bet minėtas stulpas nepapuls į šį projektą, nes jis yra kieme", – pripažino D.Petrauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Anonimas

Baikite verkti su laiku kaieciami tie stulpai. To Nors..jums dabar visur vaidenasi tarybiniai? Trisdešimt metų prabėgo, laikas būtų atiajungti nuotu įvykių. Beto tai laikais cinkuoti metalų nenaudojo ir savo laikotarpį atlaikė.

bordakas

dar didesnę skylę turintis žibintas stovi prie gedminų 18 namo, manau kad tokiu stulpų pilni kiemai niekas jų neprižiūri niekas už juos neatsakingas eilinis bordakėlis

Nord

Tie žalieji stulpai juk visoje Klaipėdoje stovi, alia tarybiniu laiku vertybė . Kažkokia miesto gėda , kaip ir visos baisios lopitos, duobėtos gatvės ...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS