Klaipėdiečiams kilo įtarimų: kuo naktį purškiamos gatvės? | Diena.lt

KLAIPĖDIEČIAMS KILO ĮTARIMŲ: KUO NAKTĮ PURŠKIAMOS GATVĖS?

Liepų gatvėje užfiksuotas vaizdelis sukėlė klausimų kai kuriems klaipėdiečiams – trečią valandą nakties Klaipėdos centre važiavęs specialusis automobilis aplink kėlė keistą dulksną.

Įtarė, kad tai chemikalai

"Klaipėda. 3 val. nakties. Pačiame miesto centre – Liepų gatvėje, prie K.Donelaičio skvero... Ką jie čia purškia?" – viešai klausė vaizdo įrašo autorė.

Įraše ne tik matyti, kokį debesį aplink save skleidžia lėtai judantis keistas automobilis, bet ir girdėti jo keliamas triukšmas.

Klaipėdiečiai kėlė įvairias versijas – net abejojo, kad medžiai ir šaligatviai purškiami vandeniu, esą gal naudojami kažkokie chemikalai.

Vienas pastebėjo, kad automobilis, užfiksuotas vaizdo įraše, veikia kažkaip ne taip, kaip turėtų.

Žmogus prisipažino, kad išmano, kaip turi dirbti toks įrenginys.

Erzelis – be reikalo

Be reikalo toks erzelis sukeltas. Tikrai niekas chemikalais nepurškia gatvių.

Pasirodo, kad gyventojai be reikalo kėlė nerimo bangą, niekas jokiais chemikalais Liepų gatvės liepų nepurškė. Tai savo darbą dirbo kelio paviršiaus valymo mašina.

Įmonės "Klaipėdos autobusų parkas" Eksploatacijos departamento direktorius Imantas Paliakas paaiškino, kad automobilis vakuuminiu būdu valė gatves. Jis tai daro vandeniu sudrėkindamas kelio dangą.

"Matėme tą įrašą. Be reikalo toks erzelis sukeltas. Tikrai niekas chemikalais nepurškia gatvių. Paprastai tariant, vairuotojas padarė nedidelę klaidą. Tuo metu ant kelio pasitaikė lapų krūva. Vairuotojas sukėlė variklio apsukas, tačiau vanduo iki kelio dangos per lapus nepateko, o dulkės pakilo į viršų", – paaiškino I.Paliakas.

Paskui automobilį įraše iš tiesų matyti likęs šlapios kelio dangos ruožas.

"Jei nebūtų kliuvinio, tai yra lapų krūvos, kietosios dalelės ir visos dulkės būtų sudrėkintos ir susiurbtos į rezervuarus. Drėkinant kelią, dulkės, gatvių atliekos nekyla į viršų", – tvirtino I.Paliakas.

Tad gyventojai iš tiesų matė ne vandens dulksną, o dulkių debesį.

 

 

Naktimis – daugybė darbų

Į klausimą, kodėl specialioji mašina kėlė tokį triukšmą trečią nakties, I.Paliakas atsakė, kad didesnio nei įprastas automobilio triukšmas ši mašina neskleidžia.

"Gauname užduotis iš savivaldybės, kad miesto gatvės būtų nuvalytos, surinktos kietosios dalelės, ir mes šias užduotis privalome įvykdyti. Liepų gatvėje dieną yra intensyvus eismas, todėl tokius darbus tenka atlikti naktį. Senamiestyje naktį taip pat yra mažiau stovinčių automobilių, todėl ten eismas naktį taip pat yra laisvesnis", – patikino I.Paliakas.

I.Paliakas pastebėjo, jog gyventojų skundų pasitaiko tiek dėl nevalytų gatvių, tiek ir dėl to, kad jos valomos.

"Visaip yra blogai. Vienam džiugu, kad valo. Kitam – blogai, kad valo naktį. Trečiam nepatinka, kai mašinos dieną trukdo eismui. Nuomonių ir pozicijų labai daug", – pridūrė I.Paliakas.

Įmonės "Klaipėdos želdiniai" darbuotojams augalus laistyti irgi tenka naktimis. Kai dienomis kepina 30-ies laipsnių karštis, laistymas vidurdienį net pakenktų augalams.

GALERIJA

  • Klaipėdiečiams kilo įtarimų: kuo naktį purškiamos gatvės?
  • Klaipėdiečiams kilo įtarimų: kuo naktį purškiamos gatvės?
  • Klaipėdiečiams kilo įtarimų: kuo naktį purškiamos gatvės?
Stop kadras
Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Saras

Nuo prasmirdusiu klaipėdiečių purškia gatvės

Blondine

Man tai jų paaiškinimas skamba, kaip prastai sukurta pasakaitė. Neįtikino. Tokia keista mano nuomonė.

Valymo mašina

Tie klaipėdiečiai-tai išskirtinio bukumo subjektai, nes niekada neieško smegenų galvoje, kai dažniausiai to reikia ir daro kiti, bet visuomet ieško smegenų šiknoje, kur visiems aišku, kad toje vietoje smegenų nėra!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS