Klaipėdiečiams ramybės vis neduoda dronai: vieši įspėjimai negelbėja | Diena.lt

KLAIPĖDIEČIAMS RAMYBĖS VIS NEDUODA DRONAI: VIEŠI ĮSPĖJIMAI NEGELBĖJA

Paupių mikrorajono gyventojai vis dar pastebi sklandančius dronus po savo langais. Prieš kelis mėnesius čia nuskambėjo keli vieši įspėjimai su prašymais nedelsiant tokius žaidimus baigti, kadangi daugelis baiminosi dėl vagysčių ir šnipinėjimo.

Tąkart kariškiai tikino, kad jokių skraidyklių Paupių teritorijoje neleido, tad patarė gyventojams jas vėl išvydus nedelsiant informuoti.

Paaiškėjo, kad gyventojams neramu ir šiuo metu, žmonės vis skundžiasi.

Pasak Lietuvos kariuomenės Lietuvos didžiojo etmono Jono Karolio Chodkevičiaus pėstininkų brigados "Žemaitija" viešųjų ryšių karininko Edvino Urbono, į pranešimus reaguojama procedūrų nustatyta tvarka.

"Kadangi štabas yra įsikūręs Jaunystės g. 7, aplinkinis Paupių kvartalas yra draudžiamojoje skraidymo zonoje, tai reiškia, jog galime naudoti specialiąsias priemones dronams nutupdyti, taip pat, Karo policija turi teisę konfiskuoti droną arba sulaikyti pilotą", – teigė E.Urbonas.

Viešųjų ryšių karininkas minėjo, kad pagal taisykles už bepiločių orlaivių naudotojų ir nuotolinių pilotų nusižengimus, kurie numatyti Administracinių nusižengimų kodekso 393 straipsnyje, surašyti protokolą gali ir Karo policija.

"Bepiločių orlaivių skrydžių vykdymas virš karinių teritorijų arba nustatytu atstumu iki jų, arba draudžiamojoje, ribojamojoje ir pasienio zonos oro erdvėje, neturint tam teisės, užtraukia baudą nuo 200 iki 400 eurų. Antrą kartą per metus pažeidus šią taisyklę bauda taikoma nuo 300 iki 600 eurų", – teigė E.Urbonas.

Dronų naudojimą Lietuvoje reglamentuoja Vyriausybės patvirtintos taisyklės.

Anksčiau dėl dronų sklandymo būta mažiau nusiskundimų, tačiau šiuo metu tokie prietaisai ne vienam sukelia minčių apie gresiantį pavojų.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

tam Chi> Praeivis

baily, nesityčiok iš Ukrainiečiu moteru nelaimes

Chi> Praeivis

Turbūt ukrainietes gąsdina, nori, kad greičiau išvyktų iš Palangos..

Praeivis

Palangišiams ramydes neduoda kasdien virš miesto skraidantys nevykeliai lakunai ir niekas ju nesustabdo jauciames kaip karo fronte, eile metu miesta valdantys koncervatoriai beprotybes toleruoja
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS