Klaipėdiečių kiemuose – jau Velykos | Diena.lt

KLAIPĖDIEČIŲ KIEMUOSE – JAU VELYKOS

Artėjant iškiliausiai pavasario šventei Velykoms, klaipėdiečiai ruošiasi įvairiais būdais. Vieni puošia daugiabučių namų laiptines, kiti – net gatvių sankryžas. Iniciatyvų nestinga – radusieji idėjų internete, sugalvoja ir rankomis pagamina įdomiausių dekoracijų.

Rumpiškės kvartale vieno daugiabučio namo laiptinėje ant palangės – žaismingas velykinis vainikas. Prie kai kurių durų kabo ir dekoracijos: spalvoti velykiniai margučiai.

Panašūs margučiai puošia medžius Žvejybos uosto rajone.

Klaipėdiečiai jau trečius metus Joniškės ir Klemiškės g. sankryžą puošia pačių pagamintais margučiais. O šiemet atsirado žmonių, kurie originaliomis dekoracijomis pasipuošė ir Rūko gatvę.

„Planavome puošti Joniškės ir Klemiškės gatvių sankryžą, tačiau iš gyventojų kilo graži iniciatyva papuošti ir kitą gatvę, tik kitaip, ne velykiniais margučiais. Gyventojai veikiausiai internete pamatė labai gražią idėją, pasidžiaugėme, kad tai bus gera mintis kitiems metams, bet jie suspėjo padaryti jau šiemet“, – pasakojo asociacijos „Paupių bendruomenė“ vadovė Regina Baguckienė.

Gal kiti gyventojai, pamatę gražią aplinką, patys užsinorės pasipuošti savąją?

Rūko gatvė išties traukia praeivių dėmesį. Iš medžio drožlių plokštės išpjautos ir išdažytos morkos, triušiai, margučiai, viščiukas.

„Sakė, kad labai stengėsi padaryti zuikučio uodegėlę. Atrodo, tai – maža smulkmena, bet suteikianti šarmo. Džiaugiuosi, kad gyventojai patys imasi iniciatyvos, jų nereikia raginti, prašyti. Buriasi gatvėmis ir patys gamina, nustebina kitus kaimynus, kurie, tikiuosi, kitąkart taip pat prisidės“, – sakė R. Baguckienė.

Pernai velykiniu laikotarpiu klaipėdiečiai rengė įvairių dekoracijų, organizavo margučių gaminimo dirbtuves. Buvo papuoštos bent trys teritorijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS