Klaipėdiečių spėlionės: dieną supainiojo su naktimi? | Diena.lt

KLAIPĖDIEČIŲ SPĖLIONĖS: DIENĄ SUPAINIOJO SU NAKTIMI?

Debreceno gatvės rajone gyvenantys klaipėdiečiai pastebėjo, kad jau apie savaitę dieną, kai lauke šviesu, šiame kvartale įjungti apšvietimo žibintai, o sutemus jie išjungiami, tad gyventojams tenka vaikščioti tamsoje.

Vieniems tai atrodo lyg nesmagus pokštas, kiti piktinasi, kad veltui švaistomi pinigai, o už šią miesto dalį atsakingos bendrovės atstovai paaiškino tikrąsias susidariusios situacijos priežastis.

Socialinių tinklų grupėje „Debreceno“ moteris pasidalino nuotrauka, kurioje matyti dieną šviečiantys stulpuose sumontuoti žibintai. Po įrašu ėmę reikštis komentatoriai kėlė nuotraukas, kaip kvartalas atrodo naktį – paskendęs tamsoje.

Žmonės tikino, kad vaikščioti nei vakarop, nei anksti rytą – nejauku.

Kita dalis klaipėdiečių buvo supratingesnė, esą vykdomi tam tikri darbai, dėl to laikinai ir neveikia apšvietimas.

„Čia lempų patikrinimas. Nieko juokingo nematau“, – tikino viena moteris.

Apšvietimas dienos metu veikia tada, kai yra nustatinėjami gedimai ar vykdomi perjungimai.

„Tegul tada naktį žiūri, o ne dieną. Naktį tamsu kaip š… Baisu net po darbų eiti namo, naktį taupo, geriau dieną, vietoj saulės“, – atsakė įrašą įkėlusi klaipėdietė.

Bendrovės „Klaipėdos paslaugos“ Gatvių infrastruktūros departamento direktorius Dainius Petrauskas paaiškino, kad problema atsirado ne šiaip sau ir yra sprendžiama.

„Debreceno g. daugiau problemų turėjome praėjusią savaitę, ten rangovai, vykdydami rangos darbus, kur buvo „Vaikų pasaulis“, nukasė mūsų apšvietimo kabelius, todėl ilgokai užtruko gedimų nustatymai ir remontas. Šią savaitę kiti rangovai, kurie vykdo tako nuo Taikos pr. iki Šilutės pl. rekonstrukciją, perjunginėja apšvietimo linijas į naujas, todėl galbūt ir buvo apšvietimo sutrikimų Debreceno gatvės rajone. Apšvietimas dienos metu veikia tada, kai yra nustatinėjami gedimai ar vykdomi perjungimai“, – informavo D. Petrauskas.

Pašalinus gedimus, apšvietimas vėl turėtų veikti kaip ir prieš tai – ne dieną, o naktį.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Mmm

Didieji komentatoriai "elektrikai" = atminkit, protinga tyla geriau nei durnas triukšmas.

autorei

Kodel rasote visu Klaipėdos gyventoju vardu?

Anonimas

gal sumanymas "kabelius is spalvoto metalo" pakeist "belaide" sistema- todel iskasus diena griovius- nakti nesvieciama?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS