Klaipėdiečius stebina nepigiai kainavusių augalų priežiūra: Malūno parkas skęsta piktžolėse | Diena.lt

KLAIPĖDIEČIUS STEBINA NEPIGIAI KAINAVUSIŲ AUGALŲ PRIEŽIŪRA: MALŪNO PARKAS SKĘSTA PIKTŽOLĖSE

Klaipėdiečius stebina, kaip prižiūrimi nepigiai kainavę augalai Malūno parke. Antrojo darbų etapo pabaigtuvės numatytos liepą, tačiau dabar parkas skendi balandose, žolė išdžiūvusi, o už biudžeto pinigus pirkti augalai kažin kada laistyti.

Po parką vaikštinėjantys klaipėdiečiai pamena, kaip pavasarį čia buvo suvežta daug augalų, medžių, vyko jų sodinimas.

„Bet, atrodo, susodino ir paliko. Palei tvenkinį buvo susodinti krūmų želdiniai, kurie tiesiog palikti likimo valioje. Šiuo metu, nors ir jau ne pirmą mėnesį, visi plotai, kurie buvo apsodinti krūmeliais, yra apžėlę balandomis, kurios jau greitai sieks pusę metro. Atrodo labai negražiai, neestetiškai. Sunku suprasti, kodėl yra investuojama, perkama šitiek želdinių, sodinama, o po to viskas paliekama savieigai“, – pastabas dėstė miestiečiai.

Toks vaizdas nedžiugina.

Priekaištų gyventojai turi ir dėl medžių priežiūros.

„Aplink juos priaugo piktžolių, ir niekam nerūpi, kad atrodo labai neestetiškai. Tiesiog gaila, nes atrodo, kad parkas yra ne gražinamas, o niokojamas. Iš tiesų, kam sodinti ir palikti? Tikrai, daug gražiau atrodo natūraliai auganti nupjauta žolė, negu žmogaus rankomis kuriamas ir neprižiūrimas toks „grožis“, – pažymėjo klaipėdiečiai.

Nors darbai Malūno parke dar nėra baigti, tačiau jau įrengtos erdvės miestiečių akis turėtų džiuginti.

„Labai gaila, kad taip atsiliekame nuo kitų miestų parkų. O potencialo tikrai yra“, – apgailestaujama miestiečių laiške.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Inga Kubilienė pripažino, kad žino apie pastabas ir žada susisiekti su rangovais.

„Pati buvau, kai vyko medžių ir augalų sodinimas. Kalbėsime su rangovu, nes priežiūrą reikia vykdyti. Miestą prižiūrinčios tarnybos šienavo parką. Bet didžioji statybvietės dalis, kuri ir buvo apsodinta augalais, dar yra neperduota, ja turi rūpinti rangovas“, – tikino I. Kubilienė.

Darbus parke atlieka įmonė „VVARFF“.

„Praktiškai viskas jau susodinta, lieka nušienauti. Tačiau toks vaizdas nedžiugina. Prieš darbų pridavimą toks vaizdas, koks yra dabar, tikrai netenkina. Na, žolė nesudygs, toks metas, ir visame mieste žolė prastai atrodo“, – patikino I. Kubilienė.

GALERIJA

  • Klaipėdiečius stebina nepigiai kainavusių augalų priežiūra: Malūno parkas skęsta piktžolėse
  • Klaipėdiečius stebina nepigiai kainavusių augalų priežiūra: Malūno parkas skęsta piktžolėse
Skaitytojų nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Daina

Gal tų lėšų ir įsisavinintojams tenka? Todėl ir pirko viską kuo brangiau

Parkai

Tai puiki galimybe isisavinti liešas. Bet parku priežiura tai brangus maluonumas.

O pietinė miesto dalis

smarvėje.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS