Klaipėdietei Monikai Liu ir jos mamai – V. Grubliausko padėka | Diena.lt

KLAIPĖDIETEI MONIKAI LIU IR JOS MAMAI – V. GRUBLIAUSKO PADĖKA

Džiaugsmas dėl klaipėdietės Monikos Liu patekimo į dainų konkurso „Eurovizija“ finalą pulsuoja ir atlikėjos gimtajame mieste. Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas išreiškė ypatingą padėką tiek dainininkei, tiek ir šį Lietuvos talentą išauginusiai jos mamai Ritai Liubinienei.

Meras savo „Facebook“ paskyroje paskelbė įrašą, kupiną šiltų sveikinimų ir padėkų. Jo teigimu, Monikos Liu dėka visa Europa išgirdo išraiškingą lietuvių kalbą iš talentingo žmogaus lūpų.

Sentimentams vietos turi būti.

„Nuostabu, fantastiška, jautru ir sentimentalu – visa tai klaipėdietės Monikos Liu pasirodyme „Eurovizijos“ scenoje. Sveikinu nuoširdžiai, ir visi mes didžiuojamės iki sielos gelmių jaudinančiu Tavo, mieloji Monika, dainavimu Turino arenoje! Jautri sielos išpažintis nuramino burbeklių ir skeptikų murmėjimus, o visa Europa išgirdo (ir dar kartą išgirs), kad mūsų gimtoji lietuvių kalba nepaprastai daininga ir išraiškinga išraiškingo talento švytėjime! Ačiū Tau, o gėles perdaviau nuostabiai Tavo Mamytei Ritai Liubinienei, nes Mamos nuopelnas dukros sėkmei – neginčytinai pats svarbiausias. Juo labiau ji nuostabiai šauni pedagogė, išugdžiusi ne vieną talentą, bet Tavasis – pats ryškiausias. Sėkmės finale, nors patekimas į finalą jau fantastiškas pasiekimas!“ – rašė V.Grubliauskas.

Meras yra pažįstamas su Monika Liu bei jos šeima. Anksčiau jam teko su atlikėja koncertuoti ir vienoje scenoje.

Monika Liu. Scanpix nuotr.

„Mamai aš nuoširdžiai padėkojau kaip tai pedagogei, kuri nuo pat mažų dienų buvo šalia jos. Būtent mamos palaikymas yra labai svarbus. Manau, jog tikrai Europa įvertins, kad, nepaisant visos tos geopolitinės sumaišties, karo, visų kitų baisių dalykų, sentimentams vietos turi būti. Labai tikiu, kad Europa išgirs klaipėdietės balsą ir adekvačiai ją įvertins. Labai linkėčiau, kad tas įvertinimas būtų geriausias Lietuvos pasirodymas per visą „Eurovizijos“ istoriją“, – mintimis pasidalino meras.

Šių metų „Eurovizija“ vyksta Italijos mieste Turine.

Lietuvos atstovė pateko į dainų konkurso finalą antradienį. Ji buvo atrinkta iš 17-os šalių atstovų.

Taip pat į finalą pateko Šveicarija, Armėnija, Islandija, Portugalija, Norvegija, Graikija, Ukraina, Moldova ir Nyderlandai.

Antrasis „Eurovizijos“ pusfinalis vyko gegužės 12 d., o finalas vyks gegužės 14 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Skaitytoja

Žavioji Monika su savo daina buvo, yra ir liks eurovizijos 2022 Favoritė Nr.1!!! Respect!

T

Šakalienei irgi fėjos už "nuoširdų darbą" ?

Nuomonei

apgailėtinas šliužas, ką ten šliužas - iki amebos netempi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS