Klaipėdoje sporto aikštynas kenčia nuo vandalų: stadioną dergia visi, kas tik nori? | Diena.lt

KLAIPĖDOJE SPORTO AIKŠTYNAS KENČIA NUO VANDALŲ: STADIONĄ DERGIA VISI, KAS TIK NORI?

"Vėtrungės" gimnazijos ir "Santarvės" progimnazijos moksleivių naudojamas sporto aikštynas kenčia nuo vandalų. Miestiečiams parūpo, kas suniokojo bėgimo takelį, kurio dirbtinė danga atrodo tarsi būtų išpjaustyta.

Take – pūslės ir lopai

Tarp dviejų mokyklų esantis sporto stadionas oficialiai yra "Vėtrungės" gimnazijos teritorijoje, tačiau esą turėtų priklausyti "Santarvės" progimnazijai.

Tačiau aikštynu naudojasi ne tik ugdymo įstaigų mokiniai, bet ir aplinkinio mikrorajono gyventojai.

Važinėjasi dviračiais patenkinti ir gadina dangą. Dažniausiai jaunimas taip daro. Staigus stabdymas tikrai gadina dangą. Būna, kad į stadioną ateina su šunimis. Nudergia jį ir išeina.

Vienas jų, išvydęs, jog bėgimo takelis yra suniokotas (kai kur išpjaustyta ar net nulupinėta jo danga), kreipėsi į savivaldybę.

"Šalia "Vėtrungės" gimnazijos, stadione, sugadinta bėgimo takelio danga, ji išpjaustyta gabalais, po ja susidarė oro burbulai. Tai kelia pavojų sportuojančiam, ypač vakarais, kai takelis neapšviestas, o pastatyti šviestuvai neveikia. Būtų malonu, jei apibrėžtumėte visą takelį, nes ir kitose vietose yra įpjovų dangoje, kur gali kauptis vanduo", – savivaldybei pranešė gyventojas.

Važinėja ir dviračiais

"Vėtrungės" gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Jurgita Šimeliūnienė tikino, jog prieš kurį laiką stadionas buvo naujai sutvarkytas.

"Šis bėgimo takelis ne kartą buvo tvarkytas – tiek savomis jėgomis, tiek samdyti meistrai tai darė. Ne tik vaikai naudojasi juo, bet ir bendruomenė sportuoja. Tačiau yra ir piktų žmonių. Važinėjasi dviračiais patenkinti ir gadina dangą. Dažniausiai jaunimas taip daro. Staigus stabdymas tikrai gadina dangą. Būna, kad į stadioną ateina su šunimis. Nudergia jį ir išeina. Nemalonu. Mes juk vaikų ugdymu užsiimame, nėra kada gaudyti bendruomenės narių ir juos auklėti", – tikino J. Šimeliūnienė.

Tiesa, direktoriaus pavaduotoja akcentavo, kad yra ir tokių bendruomenės narių, kuriems rūpi mokyklų įranga.

"Buvo tvora išversta, atėjo žmonės ir mums pasakė, aiškinomės. Jie perspėja ir dėl gyvūnų mylėtojų aikštyne", – prisiminė moteris.

Kas remontuos?

Gimnazijos ūkvedys Remigijus Skuodys pasakojo, jog pernai rudenį visas bėgimo takelis buvo kruopščiai sutvarkytas.

"Kaip tik tokiu metu klijavome. Mūsų gimnazija rodė iniciatyvą, lopėme, bet jau laiko praėjo. Visas pūsles kruopščiai sužiūrėjome. Bet čia jau vandalizmo dalykai. Stadionas kaip ir yra mūsų teritorijoje, bet jis priklauso "Santarvės" progimnazijai. Tik tiek, kad mes pagal bendrą susitarimą pjauname žolę, paremontuojame vartelius, tvoras", – patikino R. Skuodys.

Jis pastebėjo, jog dirbtinė bėgimo takelio danga nukenčia ir nuo paspirtukininkų, dviratininkų.

"Juk pasaugoti reikėtų. Būna taip, kad po nakties randame pakeltus, nuplėštus lopus. Mes pernai kaip tik prieš žiemą stengėmės suklijuoti, juk žiemą pašalus tik dar daugiau pūslių pus. Suprantama, kad nesaugu, užkliūti galima. Teks sukti galvas, kaip ten sutvarkyti", – kalbėjo R. Skuodys.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

klp

kaimo buduliams juk mielas yra šūdas,jie be jo negali.O ,kad susirinkt savo šūnų išmatas,mentalitetas neleidžia

Teleu

Pusles kyla ha ha ha ir durniui aisku darbo brokas ......pagrindas blogas

Meistras

Meistru brokas 100% Nuotraukose pagrindines problemos deje nesimato! Ir tikrai pernai niekas jo netvarke!, yra kelios nezymios vietos tarsi tvarkytos kazkada, bet ne pagrindines! O jei koks 3 metu vaikas su dviratuku ir ivaziuoja tai tikrai zalos nepadaro! Ukvedys meluoja!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS