Klaipėdoje matuojamas triukšmas | Diena.lt

KLAIPĖDOJE MATUOJAMAS TRIUKŠMAS

Šią savaitę uostamiestyje vykdomi kontroliniai aplinkos triukšmo matavimai ir eismo intensyvumo stebėjimo darbai. Jiems atlikti pasitelktos vaizdo stebėjimo kameros.

Šios kameros skirtos rinkti duomenis apie eismo intensyvumą gatvėse ir keliuose. Surinkti duomenys bus naudojami Klaipėdos aglomeracijos strateginiams triukšmo žemėlapiams sudaryti.

„Klaipėdos miesto aglomeracijos strateginių triukšmo žemėlapių ir Klaipėdos miesto triukšmo prevencijos 2024–2028 m. veiksmų plano parengimo paslaugų teikėjas – „LEMITOR Ochrona Srodowiska SP. Z O. O.“, – skelbė savivaldybė.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Aplinkosaugos skyriaus vedėjos Rasos Jievaitienės, triukšmo ir eismo intensyvumo matavimai buvo atlikti jau beveik 20-yje taškų.

Šie žemėlapiai naudojami sudaryti triukšmo prevencijos planui.

„Lenkų kompanija mums rengia triukšmo žemėlapius. Kai juos sumodeliuoja, tada turi patikrinti, ar modelis atitinka realybę, ir atlikti kontrolinius matavimus. Kaip tik šią savaitę jie matuoja. Kadangi triukšmo žemėlapiai yra suskirstyti į geležinkelių ir pagrindinių kelių, vienas taškas buvo matuojamas prie geležinkelio, o 17 taškų – prie pagrindinių kelių sankryžose. Tose vietose pamatavo ir triukšmą, ir eismo intensyvumą. Po to pasižiūrės, ar matavimai atitinka tai, ką jie sumodeliavo“, – apie darbų eigą pasakojo pašnekovė.

Sudaryti žemėlapiai bus patvirtinti miesto tarybos posėdyje. Aplinkosaugos skyriaus vedėja teigė, kad tokie žemėlapiai sudaromi kas penkerius metus.

Rasa Jievaitienė. Vytauto Petriko nuotr.

„Šie žemėlapiai naudojami sudaryti triukšmo prevencijos planui. Savivaldybės sveikatos skyrius yra atsakingas už triukšmo prevencijos plano parengimą. Tad minėta kompanija parengs planą kartu su Sveikatos skyriumi“, – sakė R. Jievaitienė.

Klaipėdiečiai dėl aplinkos triukšmo savivaldybei dažnai nesiskundžia, nebent kai uoste vyksta laivybos kanalo gilinimo ar kiti darbai, tuomet keleto skundų vis sulaukiama.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

o kaip

su perforatoriais darebuojasi, griaunant sienas, nauji buto savininkai?? Tai ,,normalūs'' triukšmas??? Ir SIENOS skilinėja.

UŽDRAUSKIT

tą DEBILIZMĄ-orpūčius, su kuriais jie ,,šluoja'' gatvės. Didesnio triukšmo ir smarvės už juyos NĖRA.

Gyventojas

Mogiliovo gatve-masinu srautai., Silutes pl nuo Jurininku iki Statybininku kur nenutrukstamai vaziuoja tukstanciai furu 24 val per para.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS