Klaipėdoje medžios bebrus | Diena.lt

KLAIPĖDOJE MEDŽIOS BEBRUS

Klaipėdoje prasidėjo bebrų medžioklės sezonas. Neapsikentę miesto parkuose šeimininkaujančių bebrų pridaromos žalos, miesto tvarkytojai į pagalbą nusprendė kviesti medžiotojus.

Gyventojai su pykčiu ir liūdesiu stebi jau ne vienoje vietoje įsikūrusių bebrų paliktus „darbų“ padarinius.

Šie gyvūnai nugraužė ką tik pasodintus medelius Malūno parke.

„Pasodinti medeliai neapsaugoti nuo bebrų. Tiek seni, tiek jauni medžiai – visi nugraužti. Apsaugine vieline tvorele apsaugoti tik keli medžiai, arba tik tie, kurie jau pažeisti. Darbai atlikti atmestinai“, – akcentavo gyventojai, siųsdami nuotraukas Klaipėdos savivaldybei.

Žmonės bebrus jau yra užfiksavę Dangės upės pakrantėje. Šie gyvūnai vasarą pastebėti prie Jono kalnelio.

Jie nori valgyti, ir viskas. Taip, ir jaunus medžius nugraužė.

O štai Malūno parke tie gyviai spėjo nugraužti ne vieną medį.

Iš pradžių bebrus buvo mėginama baidyti specialiais repelentais. Po to kilo idėja medžius saugoti vieliniais tinkleliais.

Klaipėdos savivaldybės Aplinkosaugos skyriaus vedėja Rasa Jievaitienė tikino, kad dėl bebrų daromos žalos teko prašyti medžiotojų pagalbos.

„Iš Aplinkos apsaugos departamento esame gavę leidimą medžioti bebrus. Medžioklę medžiotojai pradėjo praėjusią savaitę. Bebrai gaudomi specialiais spąstais. Medžiotojai žino, kaip juos sumedžioti. Dės į juos maisto, vilios. Lauksime rezultatų. Kito būdo jau nebėra“, – pripažino R. Jievaitienė.

Ji tikino, kad repelentai nepadėjo.

„Jie nori valgyti, ir viskas. Taip, ir jaunus medžius nugraužė. Viskas, medžioklė paskelbta“, – tikino R. Jievaitienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Klaipėdietis

Ta prasme,medžios bebrus (tai liberalus?),prašau pranešti kada bus ši akcija,norėčiau dalyvauti.

O kad

patys zmoneliai kerta mieste sveikus medžius, tai - galima? Su savivaldybės palaiminimu! Ajajai, "kito būdo nebėra", tik medžioti, naikinti! Prireikė bebrienos ir jų riebalų, vartojamų sveikatos tikslais? Žinoma, ponuliukams nemokamai brangiai kainuojantys riebalai ir dar kai kas, o už darbą medžiotojams - atlygis iš mūsų visų kišenės. Neblogas bizniukas! O gal be kraujo - perkelti bebrų šeimas į tinkamas jiems gyventi vietas? O kodėl stirnoms ir kt. gyvūnams nešama morkos, šienas ir pan., o bebrams gal jau, kaip čia viename komentare pasiūlyta, irgi galima būtų nuo tų pačių mieste kertamų medžių nuvežti šakas, stambesnius medienos gabalus? Norisi labai naikinti, žudyti, prisidengus gyventojų pageidavimais?

Ne jau

O kiek popierizmo!! Lai klerkai ir medzioja.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS