Klaipėdoje mokslo metus pasitiks suremontuotos mokyklos | Diena.lt

KLAIPĖDOJE MOKSLO METUS PASITIKS SUREMONTUOTOS MOKYKLOS

Šių metų rugsėjo 1-oji bus išskirtinė geriausia to žodžio prasme, nes bene pirmą kartą per ilgą laiką Mokslo ir žinių šventės dieną nė vienoje uostamiesčio mokykloje nesisukinės darbininkai.

Kadangi mokiniai praėjusiais mokslo metais mokėsi iš namų, mokyklas remontuoti pradėta pavasarį.

Klaipėdos savivaldybės Statinių administravimo skyriaus vedėja Diana Gerasimovienė patikino, kad dar iki prasidedant vasarai visos mokyklos buvo suremontuotos. Mokiniai turėtų grįžti į suremontuotas klases, pamokų netrikdys nei pašaliniai garsai, nei kvapai.

„Dauguma darbų mokyklose buvo atliekami gerokai anksčiau – dar karantino metu, kai vaikai mokėsi nuotoliniu būdu. Faktiškai visose mokyklose remontai buvo baigti dar pavasarį. Egzaminai jau vyko atnaujintose mokyklose. Kol kas viskas vyksta pagal planą. Nebent kažkur koks avarinis darbas būtų“, – teigė D.Gerasimovienė.

„Žaliakalnio“ gimnazijos pastatas atnaujintas iš esmės, atlikti viso pastato vidaus remonto darbai, įstaiga pritaikyta neįgaliųjų poreikiams.

Pedagoginės, psichologinės tarnybos patalpos suremontuotos taip, kad pavyko jose įrengti naujų erdvių.

Kiek kitokia padėtis vaikų darželiuose. Remontai pradėti tik liepą, kol vaikai lankė darželius, remontuoti jų nebuvo galima.

Ar darbininkams pavyks darbus baigti iki rugsėjo 1-osios, bus aišku tik antroje rugpjūčio pusėje. „Darbai vyksta, kaip sekasi darbininkams, kol kas nežinome“, – kalbėjo D.Gerasimovienė.

Šiemet paprastas remontas atliktas 24 įstaigose: 14-oje darželių, devyniose mokyklose ir vienoje neformaliojo ugdymo įstaigoje.

Daugelyje darželių remontuojamos laiptinės ir koridoriai, kai kuriuose – kanalizacijos, virtuvės, išorės sienos.

Šiemet šilumos ir karšto vandens tiekimo sistemų renovacija ir remontai atlikti 29 įstaigose, tam skirta 75 tūkst. eurų.

42 tūkst. eurų kainuos priešgaisrinių reikalavimų vykdymas trijose švietimo įstaigose.

Dar 172 tūkst. eurų reikėjo 10-ies švietimo įstaigų sanitarinių patalpų remontui.

250 tūkst. eurų kainuos 11-os švietimo įstaigų elektros instaliacijos remontas. Panašu, kad dėl didelių darbo apimčių kai kuriose įstaigose šie darbai gali užtrukti iki rudens.

12-oje darželių ir mokyklų suremontuoti stogus ir lietaus sistemas skirta 200 tūkst. eurų. Daugelis šių darbų jau atlikti, bet gali būti, kad kai kurie jų bus baigti tik rudenį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS