Klaipėdoje nori grąžinti žaliąsias rodykles: atsirastų ne tik centre | Diena.lt

KLAIPĖDOJE NORI GRĄŽINTI ŽALIĄSIAS RODYKLES: ATSIRASTŲ NE TIK CENTRE

Klaipėdos savivaldybė Transporto kompetencijų agentūrai pateikė prašymą grąžinti vadinamąsias žaliąsias rodykles į beveik 20 uostamiesčio sankryžų. Vilniaus transportininkai atsakymą žada pateikti po savaitės.

Pateikė paraišką

Klausimų uostamiesčio vadovams dėl eismo srautų reguliavimo kyla jau senokai.

„Mes matome daugybę vietų, kur iš tiesų vadinamosios žaliosios rodyklės gerokai pagerintų situaciją. Patys to negalime padaryti. Bet paraišką pateikėme Transporto kompetencijų agentūrai. Sąraše įvardijome 17 sankryžų“, – patikino Klaipėdos vicemeras Algirdas Kamarauskas.

Klaipėdiečiai savivaldybės prašo grąžinti stacionariąją lentelę su žalios spalvos rodykle, leidžiančia sukti į dešinę iš Liepų gatvės į Priestočio gatvę.

„Iš Liepų gatvės, ties „Gintaro baldų“ prekybos centru, sukant į dešinę, Priestočio gatvės link, prašome sugrąžinti žalios rodyklės galimybę, siekiant sumažinti spūstis Liepų gatvėje. Toje vietoje beveik nėra pėsčiųjų judėjimo ir eismo iš kairės pusės“, – savivaldybei prašymą išsakė vienas gyventojų.

Ruošė namų darbus

A. Kamarauskas patikino, kad ne tik ši vieta įtraukta į Transporto kompetencijų agentūrai siųstą laišką.

„Labai daug įvairių vietų, kur matytume galimybę sugrąžinti rodykles. Aš pats daugiau šiaurine miesto gatve važinėju, bet ir šioje sankryžoje vertėtų sugrąžinti lentelę su rodykle“, – miestiečio minčiai pritarė A. Kamarauskas.

Transporto kompetencijų agentūra savivaldybės prašė atlikti savotiškus namų darbus.

„Prašyta išmatuoti transporto srautus. Tačiau, kiek žinau, kitą savaitę turėtume sulaukti agentūros atsakymo“, – tikino A.Kamarauskas.

Algirdas Kamarauskas. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Jei vis tik agentūra atmes savivaldybės paraišką, kyla klausimas, ar miesto valdžia dar turės kokių nors laisvių patiems spręsti šį klausimą?

„Nespėliosiu, koks bus atsakymas. Palaukime. Mes turime Eismo saugumo komisiją, kuri sprendžia tokias problemas“, – teigė A. Kamarauskas.

Sąraše įvardijome 17 sankryžų.

Atsirastų ne tik centre

Šilutės plente prašoma sugrąžinti vadinamąsias žaliąsias rodykles, leidžiančias sukti į dešinę, trijose sankryžose – ties Vingio gatve, ties Statybininkų prospektu ir Debreceno gatve.

Lentelę norima pakabinti Priestočio ir S. Nėries gatvių sankryžoje.

Smiltelės gatvės sankryžose su Vingio, Laukininkų ir Reikjaviko gatvėmis taip pat prašoma posūkį į dešinę leidžiančių lentelių.

Iš Taikos prospekto prašoma lentelių sankryžose su Smiltelės, Kauno ir Rūtų gatvėmis.

Herkaus Manto gatvėje galėtų būti sugrąžintos net keturios lentelės – sukant į Liepų gatvę, S. Daukanto, J. Janonio ir Parko gatves.

Lentelių, leidžiančių sukti į dešinę, prašoma Šiaurės prospekto ir Kretingos gatvės sankryžoje. Toliau važiuojant Kretingos gatve, lentelė praverstų sankryžoje su Panevėžio gatve.

Kamšatis mažinti galima būtų taip pat Joniškės ir Mokyklos gatvių sankryžoje.

Į sąrašą įtraukta ir Liepų–Artojų gatvių sankryža. Danės gatvėje taip pat galėtų atsirasti tokia lentelė ties sankryža su Herkaus Manto gatve.

Rašyti komentarą
Komentarai (35)

Nereik tų žalių rodyklių

Nematau prasmės iš tų žalių rodyklių - na pasukai per "raudona" ir prie sekančios sankryžos vėl visi į eilę susitinkam, tai tik iliuzija, kad greičiau važiuoji, o iš tikro vienas netinkamai sureguliuotas šviesoforas visas jūsų sutaupytas sekundes paverčia niekais, nes tiesiai važiuoti žalios rodyklės nėra.

Miestas

Geriau kad negrąžintų. Po žaliųjų rodyklių panaikinimo gerokai saugiau kirsti pėsčiųjų perėjas. Taršai didesnę įtaką daro automobilių kiekis, o ne važiavimo greitis.

Edvardas

Seniai laikas grąžinti, paskaičiuokite kokia bus nauda: srautai padidės, gamta bus teršiama mažiau, vairuotojai sutaupys laiko ir pinigų, žmonės taip nebesinervins stovėdami eilėje it t.t. Visko neįmanoma išvardinti.....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS