Klaipėdoje pėsčiųjų perėjos kelia siaubą: pavojus – už gyvatvorės | Diena.lt

KLAIPĖDOJE PĖSČIŲJŲ PERĖJOS KELIA SIAUBĄ: PAVOJUS – UŽ GYVATVORĖS

Statybininkų prospekte įrengtos pėsčiųjų perėjos kelia siaubą vairuojantiesiems. Gyvatvore užsodinta skiriamoji juosta neleidžia pamatyti pėsčiųjų bei važiuojančių dviračiais ir paspirtukais.

Tai, ko baiminasi dauguma šia gatve važiuojančių vairuotojų, atsitiko pirmadienį apie 21.30 val.

Ties E. Balsio menų gimnazija 25 m. vaikino vairuojamas automobilis partrenkė pėsčiųjų perėja dviračiu važiuojantį 62 m. vyrą.

Sužeistas žmogus medikų buvo išgabentas į ligoninę, apie jo sveikatos būklę, laikantis asmens duomenų apsaugos įstatymo, nepranešama.

Automobilio vairuotojas buvo visiškai blaivus.

Šioje gatvėje yra kelios pėsčiųjų perėjos, viena jų sutampa su dviračių taku, todėl formaliai dviračiais ir paspirtukais ja važiuoti galima. Prieš pėsčiųjų perėjas įrengti greičio slopinimo kalneliai.

Pėsčiųjų perėją žymintys ženklai ir kalneliai lyg ir turėtų užtikrinti per jas judančių žmonių saugumą, bet net itin lėtai važiuojantį automobilį sunku sustabdyti, kai iš už tankiai sužėlusios gyvatvorės krūmų staiga išnyra dviratis, o juo labiau – paspirtukas.

Netoli Statybininkų prospekto gyvenantys klaipėdiečiai įsitikinę, kad keli metrai iki kiekvienos perėjos gyvatvorę reikėtų panaikinti.

Rašyti komentarą
Komentarai (30)

Mokyklinuke

Dar nesu vairuotoja, bet, kai darau pravaziavimus tikrai sunku pamatyti toj vietoj pesciuosius. O greitai as nevaziuoju. Nesuprantu, negi sunku tuos krumus prakirsti??

Akivaizdu

Meras muzikantas, atsakingas už saugų eismą glušas paukštis... faktas toks protelio nedaug, užtenka tik savų reikalų tvarkymui... miesto reikalai nedomina

>> Ką daryti

Kaip nebuvo dviračių? Aš va, "prie ruso" daviau 25 rublių kyšį sporto prekių pardės vedėjui (per bendro pažįstamo rankas, žinoma) ir nusipirkau dviratį Turist per užpakalines duris, nes salėje taip, tikrai tokių nebuvo, o sandėlyje bent 4 stovėjo. Geras dviratukas buvo, lengvas, tik, labai nepatvarus. Biškį pavažiavus sėdynė ėmė klibėti ir visaip vartaliotis. Tekintojas nutekino tokį spec varžtą, laikė amžinai. Paskui ėmė mesti bėgį, bet čia jau niekas negalėjo nieko pagelbėti, tai teko kiek pašriūbavus tą dvirką parduoti pribaigimui. Su nuostoliu, žinoma. O jūs čia: machinacijos, machinacijos... Anų laikų pamokas gerai išmokom.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS