Klaipėdoje senoliai nesulaukia pagalbos: savivaldybę pasiekė net septyni skundai | Diena.lt

KLAIPĖDOJE SENOLIAI NESULAUKIA PAGALBOS: SAVIVALDYBĘ PASIEKĖ NET SEPTYNI SKUNDAI

Kol konkursą laimėję socialinių paslaugų teikėjai perima darbą Klaipėdoje, senoliai nesulaukia nei jiems pagelbėti buityje turinčių darbuotojų, nei jų skambučių. Su konkurso laimėtojais nepavyko susisiekti ir uostamiesčio savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vadovei.

Pagalbos nesulaukė

Klaipėdietė Jelena turi 83 metų dukart insultą patyrusią mamą. Dukra dirba ir mokosi, o jos mamai sunku pačiai savimi pasirūpinti. Iki rugsėjo 18-osios ją lankydavusi moteris padėdavo ne tik aptvarkyti namus, išsimaudyti, bet ir pagamindavo maisto.

Praėjusios savaitės pabaigoje pensininkę aplankiusi įmonės "Ori senatvė" darbuotoja jai pranešė liūdną žinią – jos darbdavių sutarties laikas su savivaldybe baigėsi, konkursą laimėjo kita įmonė, todėl ši moteris senolės nebelankys.

Lyg tyčia pensininkės dukrai studijų reikalais savaitės pradžioje reikėjo išvykti į Vilnių. Susirūpinusi, kad mama neliktų be pagalbos, moteris susisiekė su savivaldybės Socialinės paramos skyriaus specialiste ir sulaukė patikinimo, kad paslaugos kaip buvo, taip ir toliau bus teikiamos.

Turiu pasakyti, kad už tas dienas apmokėjimo jie negaus.

Rami dėl mamos klaipėdietė išvažiavo į sostinę mokytis.

Tačiau nei pirmadienį, nei antradienį jos mamos niekas neaplankė ir telefonu su ja nesusisiekė.

Piktinosi nekantrumu

"Paskambinau į savivaldybę. Su manimi kalbėjusi valdininkė piktinosi mano nekantrumu, esą nieko čia tokio palaukti, kol bus sureguliuoti reikalų perdavimo kitai įmonei formalumai. Pasak jos, ne visiems kasdien labai būtina ta socialinė pagalba. Prisipažinsiu, įsiutau. Kaip taip gali būti? Juk aš iš anksto rūpinausi, kad mama neliktų be pagalbos, kol manęs nebus mieste. Galiausiai kažkokia moteris paskambino mamai ir pasakė, kad pas ją ateis, bet ir trečiadienį jos niekas neaplankė", – neslėpė emocijų klaipėdietė.

A. Liesytė / Redakcijos archyvo nuotr.

Klaipėdos savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Audronė Liesytė neslėpė sulaukusi ne vieno skundo dėl nutrūkusių paslaugų.

A. Liesytė patikino, kad rugsėjo 21 d., kai buvo pasirašyta sutartis, Nacionalinio socialinės integracijos instituto darbuotojai, kaip ir buvo sutarta, turėjo pradėti dirbti.

Prieš savaitę iki šios datos konkurso laimėtojai bendravo ir su valdininkais, ir su įmonės "Ori senatvė" darbuotojais, kalbėdami apie tai, kaip perimti darbą, kad dėl to kuo mažiau nukentėtų namie esantys klaipėdiečiai.

Tikėtasi, kad naujieji paslaugų teikėjai skambins klientams, aiškindamiesi, kam pagalbos reikia pirmiausia.

Pageidauja aiškumo

"Jie turėjo su žmonėmis susisiekti ir bendrauti, bet negaliu atsakyti, ar taip atsitiko. Dabar piliečiams paštu siunčiami pranešimai apie naują paslaugos teikėją ir juridinę sutarties pusę. Sulaukėme septynių skundų. Pati skambinau įmonės atstovei klaipėdietei, šiuo metu ji nekelia ragelio. Skambinau ir to instituto direktorei, mobiliojo ryšio telefonu ir ji neatsiliepė. Norėtume bent kiek aiškumo, kodėl taip yra. Turiu pasakyti, kad už tas dienas apmokėjimo jie negaus", – trečiadienio popietę tikino A. Liesytė.

Ketvirtadienį A. Liesytė sakė susisiekusi su konkursą laimėjusios įmonės vadove Vilniuje. Buvo patikinta, kad su klientais jau susiskambinta.

Nacionalinis socialinės integracijos institutas pasitelkia pagal individualios veiklos pažymas dirbančius darbuotojus.

Klaipėdos savivaldybės valdininkai dėl to nerimavo, nes iki šiol taip dirbančių šios srities darbuotojų uostamiestyje nebūta.

Pasak A. Liesytės, klaipėdiečiai turėjo informaciją, kad šios įmonės darbuotojai turi daug sutarčių tokioms pat paslaugoms teikti Kaune. Sulaukta labai gerų atsiliepimų, kauniečiai jų darbu patenkinti.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

Tedas

Kiekvienos šeimos pareiga būtų rūpintis savo senais tėvais. Bet mūsų Lietuvoj nebėra abipusio supratimo ir pagarbos. Vaikai atstumia senus tėvus, nebent jiems iš tėvų prireikia pagalbos, kai nėra kur dėti anūkų. Tada jie prisimena kad yra senelė ar senelis ir suskumba vežti jiems anūkus daboti, kol patys ilsisi prie jūros, ar lepinasi sanatorijose. O šiaip, senelių jiems nereikia, jie būna pamiršti. Tokia tiesa dabar mūsų šalyje. Taip auklėjami darželiuose ir mokyklose. Apsoliuti nepagarba senimui!

Maklių maklės su slauga

"Jarintos", kuriai laimėjusi Vilniaus įmonė perdavė senolių slaugymą Klaipėdoje , direktorius Tūbelis aiškino, kad slaugomis senoliai bus mokomi ..."tapybos ant vandens! Kol liberalų valdžias atvesta firmikė treniruojais- gulintys senoliai tapo išmatomis ant pampersų.... Galima juoktis, bet kai pagalvoji, kiek mokesčių į Klaipėdos biudžetą sumokės "Jarintos" patentininkai", kurie po konkurso iš kart gavo teisę į ženkliai daugiau slaugos valnadų( jos apmokamos mūsų savivaldybės), tai tokįakibrokštą gali išnarplioti tik teisėsauga. Ne mūsų Klaipėdos teisėsauga, deja.

LZ

ĮDOMU, KIEK TAI "STUDENTEI" METŲ, JEI MAMAI 83 ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS