Klaipėdoje skambės bažnyčių varpai: kunigai lieka atviri tikintiesiems | Diena.lt

KLAIPĖDOJE SKAMBĖS BAŽNYČIŲ VARPAI: KUNIGAI LIEKA ATVIRI TIKINTIESIEMS

Klaipėdos, kaip ir visos Lietuvos, bažnyčių varpai skambės kiekvieną vakarą, kviesdami tikinčiuosius bendrai maldai. Kunigai lieka atviri tikintiesiems.

Melsis kartu

Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės parapijos klebonas Mindaugas Šlaustas paaiškino, kad Lietuvos vyskupai kviečia kasdien 20 val. drauge melstis namuose ir kalbėti šv. Juozapo maldą. Šia malda nuo amžių tikintieji į šį Bažnyčios globėją ir užtarėją kreipdavosi kilus išbandymams.

Kiekvieną vakarą minėtu laiku visi uostamiesčio bažnyčių varpai skambės tris minutes.

"Nuo senų laikų sunkesnėse situacijose bažnyčių varpai kviesdavo žmones susitelkti, maldai. Esame išbandymų laike ir taip pat kviečiame bendrai maldai. Tai bus maldos tiltas, sujungsiantis tikinčiuosius ne tik su Dievu, bet ir vienus su kitais", – teigė M.Šlaustas.

Šiuo metu bažnyčios nėra užrakinusios durų, privačiai, ne bendroms mišioms tikintieji dar gali ateiti pasimelsti, bet privalo paklusti karantino reikalavimams.

Klebonas patikino, kad Marijos Taikos Karalienės bažnyčia dezinfekuojama kasdien, valomos durų rankenos ir suolai.

Atsiliepdami į žmonių norą susitelkti bendrai maldai, kiekvieną vakarą 18 val. per feisbuko paskyrą iš Marijos Taikos Karalienės bažnyčios transliuojamos mišios.

Apeigos – be minios

Klaipėdiečiai kreipiasi į bažnyčių raštines, teiraudamiesi apie jiems rūpimus klausimus.

Vyskupų konferencijos išplatintame rašte prašoma visas iš anksto suplanuotas apeigas nukelti vėlesniam laikui. Mišios už mirusįjį laikomos nedalyvaujant žmonėms, Ligonių sakramentas vis dar suteikiamas. Kunigai tai laiko savo tarnyste ir šventa pareiga, tiesa, jie, kaip ir visi kiti žmonės, laikosi būtinų apsisaugojimo priemonių.

Išplatintoje vyskupų informacijoje nurodoma, kad jau suplanuotas santuokas siūloma nukelti vėlesniam laikui. Priešingu atveju jos bus laiminamos dalyvaujant tik sužadėtiniams ir dviem liudytojams.

Laidotuvių mišios už mirusįjį aukojamos nedalyvaujant žmonėms, o apeigos atliekamos tik kapinėse.

Kunigų telefonu žmonės teiraujasi ir kitokių dalykų. Žmonėms kyla egzistencinių klausimų, jie domisi, ar kunigai meldžiasi, kur yra Dievas, kodėl jis leidžia užklupti pasaulį tokiai nelaimei.

Suteikia viltį

Kunigai stengiasi kiekvieną išklausyti ir paaiškinti, kad Viešpats visada šalia, išbandymai ateina iš blogio.

Klebonas pasakojo supratęs, kad žmonės yra sunerimę dėl sveikatos, bet panikos ženklų iš jų kalbos nepajuto.

Viena moteris kalbėjo nenorinti būti sudeginta po mirties, bet ligos akivaizdoje susitaikiusi su ta mintimi. Tokių ir panašių pokalbių kiekvienas bažnyčios tarnas turi ne vieną.

Dvasininkams nurodyta būti tarnystės vietoje, numatytu laiku budėti raštinėje ar bažnyčioje, būti pasiekiamiems įvairiomis komunikacijos priemonėmis.

"Noriu palinkėti vilties ir nepasiduoti baimei, panikai. Šiandien paklusnumas taip pat yra iššūkis. Turime sąmoningai priimti valdžios žmonių sprendimus, suvokiant, kad tai yra visų gerovei. Šiandien ypač svarbu būti su savo artimais žmonėmis ir daugiau dėmesio atkreipti į prarastą laiką, kurį per skubėjimą ir darbus praradome. Gal negalime apsikabinti ir atsiprašyti, bet galime paskambinti bei atnaujinti dvasinį ryšį. Išnaudokime mums suteiktą laiką maldai, Šventajam Raštui. Šįkart gavėnią išgyvenkime kitaip. Ir nepamirškime, kad Dievas yra su mumis", – viltingai kalbėjo M.Šlaustas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Jėzus verkia

melskitės, padės.

Tik

Ir nė žodžio apie liuteronus ar baptistus. Gal jau katalikai pasidarė vienintele bažnyčia Lietuvoj?

Ver

Atleiskit tautiečiai,kad laiku neužpirkau reagentų,kaukių ir kitų spec. priemonių.Dėl to neleidau atidaryti didmiesčiuose mobilių patikros punktų.Draudžiau merams pranešti teisingą informaciją.Melavau,kad LT geriausiai pasiruošusi pandemijai.Išvijau Malinauską,kad sakė teisybę apie tikrą padėtį ir mane

SUSIJUSIOS NAUJIENOS