Klaipėdoje iš vamzdžio pliaupia užterštas vanduo: įmonė leidžia nevalytas nuotekas? | Diena.lt

KLAIPĖDOJE IŠ VAMZDŽIO PLIAUPIA UŽTERŠTAS VANDUO: ĮMONĖ LEIDŽIA NEVALYTAS NUOTEKAS?

Ties Klaipėdos pietine riba dirbantys darbininkai pirmadienį iš ryto pamatė iš vamzdžio bėgantį labai tamsų, dvokiantį vandenį.

Ši žinia pasiekė tvaiko šaltinių paieškas kelis mėnesius tęsiančią uostamiesčio aktyvistę, o ji apie tai pranešė miesto savivaldybės administracijos direktoriui ir aplinkosaugininkų vadovui mieste.

Tądien į pietus nuo Jūrininkų prospekto, ties sankryža su Vingio gatve, į Žardės piliakalnio pusę, iš vamzdžio bėgo beveik juodas, putotas vanduo.

Vos sulaukusi skambučio Ligita Girskienė suskubo į šią vietą.

"Įsitikinau, kad teka ne paprastas vanduo, o beveik juodas su melsvu atspalviu ir putomis. Jis dvokė nevalytomis nuotekomis. Prieš porą savaičių stebėjau situaciją, kai iš to paties vamzdžio plūdo mėlynas skystis. Pati tada paėmiau mėginius ir pranešiau Klaipėdos miesto aplinkos apsaugos inspekcijos viršininkui Romualdui Dužinui. Šiandien taip pat skambinau jam ir savivaldybės administracijos direktoriui", – vakar tvirtino klaipėdietė.

Darbininkai moterį įtikinėjo, kad penktadienį toje vietoje taip pat tekėjo tamsus, nežinia kuo užterštas vanduo.

L.Girskienė mano, kad į į kanalizuotą Kretainio upelį kažkuri Laisvojoje ekonominėje zonoje veikianti įmonė leidžia nevalytas savo nuotekas. Ji net pajuto nevalytų nuotekų tvaiką ir spėjo, kad tai ta pati smarvė, dėl kurios kaitrią vasarą duso pietinėje miesto dalyje gyvenantys klaipėdiečiai.

R.Dužinas tikino neturintis požeminių komunikacijų schemos, todėl kategoriškai to patvirtinti negalįs.

Tokią schemą jis tikino gausiąs iš "Klaipėdos vandens", tada ir paaiškės, iš kur atiteka nešvarumai.

Vakar pasemtą vandenį R.Dužinas apibūdino kaip tamsų, su didele koncentracija nešmenų, be jokios plėvelės paviršiuje.

Klausinėjamas jis pripažino, kad tai nėra normalu. Jam panašu, kad į paviršinio vandens nuotekų vamzdžius pateko juodžemio ar durpių.

Aplinkosaugininkas tikino, kad kartu su "Klaipėdos vandens" darbuotojais netruks išsiaiškinti, kas yra prisijungęs prie vamzdyno.

Skirtingai nuo L.Girskienės, R.Dužinas blogo kvapo neužuodė.

L.Girskienė pripažino, kad nėra aplinkosaugininkė, todėl prieš porą savaičių pasemto mėlyno vandens mėginius atidavė tirti specialistams.

Atsakymas nėra labai aiškus, tačiau galima suprasti, kad tyrimas dėl sunkiųjų metalų Vilniuje dar neatliktas, o tam tikrų teršalų norma mėginyje buvo viršyta šešis kartus.

Tai išties reiškia, kad į vamzdį pateko nevalytų nuotekų.

R.Dužinas tikino, kad tada tarša buvo viršyta tik nežymiai.

Vakarykščių mėginių tyrimo rezultatų gali tekti palaukti nuo vienos iki poros savaičių.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Dovilė

Ar JIE, tie visokie dužinai ir aplinkosaugininkai, tikrai durni, ar tik tokiais apsimeta?

reikejo

pranesti i prokuratura ,aiskus akiu dumimas ir laukiama ,kol jau tu tersalu neliks ,nes jau nieko neuzuodzia ,,gal ir sloga serga ,aisku viena,- reikia atsitatydinti savivaldybes vadovui ,kartu su buvusiu vandenu direktoriumi ,kuris kazka tai dabar patarineja ir kreiptis i Prezidenta ,kad jis galu gale savo isrinktame miesta pradetu daryti tvarka ,o nesnausti ir vazineti po visa pasuli ,ta aktyviste galetu rinkti parasus ir i Prezidentura parasyti ,be to laikas tuos valstiecius paleisti i keturias puses ir naujus Seimo rinkimus organizuoti.Be to gali tie aktyvitai kreiptis i miesto isrinktus deputatus Seimo ,bus ka veliau paklausti ,ka konkreciai nuveike del smarves ir kitu problemu ,tik viena konservatore pradejo imtis kokiu tai priemoniu ,o kur kiti, ,ka tik alga reguliariai pasiima ir dar nori sau pasididnti atlyginimus,gal tokius snaudalius reiketu is viso atsaukti is Seimo,tegul miega namuose.

Jei nieko aplinkosaugininkai

nežino , tai ,,užkimškite ,, tą nuotekų vamzdį ) Tada ir paaiškės kas leidžia nevalytas nuotekas ) Matyt tikrai reika imtis drąstiškų priemonių , kad ,,pramuštų ,, mūsų valdininkus . Ligitai Girskienei ačiū .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS