Klaipėdos apskrities pareigūnai pasirengę apsaugoti žydų bendruomenes | Diena.lt

KLAIPĖDOS APSKRITIES PAREIGŪNAI PASIRENGĘ APSAUGOTI ŽYDŲ BENDRUOMENES

Tarptautinio terorizmo akivaizdoje Klaipėdos apskrities policijos pareigūnai tikina vietos žydų bendruomenę, kad yra pasirengę apsaugoti ne tik juos, bet ir visus gyventojus.

Prieš kelias dienas paskleistas vieno teroristinės „Hamas“ organizacijos vadų kreipimasis į visus pasaulio musulmonus, raginant penktadienį, spalio 13-ąją, žydams surengti pogromą, neliko nepastebėtas ir Klaipėdoje.

Dienraščio žiniomis, vietos žydų bendruomenė yra labai sunerimusi dėl kiekvieno asmeniškai ir bendruomenės bei maldos namų saugumo.

Klaipėdos apskrities policijos viršininkas Alfonsas Motuzas patikino, kad vakar iki pietų iš uostamiesčio žydų bendruomenės jokių prašymų nebuvo gavęs.

Bet tądien pareigūnai jau bendravo su uostamiestyje ir aplinkiniuose rajonuose gyvenančių žydų bendruomenių atstovais.

Vakar nuo ryto vyriausiajame policijos komisariate buvo ruošiami tam tikri priemonių planai, orientuojamos pajėgos stebėti situaciją ir padėti išvengti išpuolių.

Paklaustas, ar policija turi duomenų apie Klaipėdoje gyvenančius radikaliai nusiteikusius musulmonus, komisariato vadovas kalbėjo, kad tokių asmenų mieste gali ir nebūti, bet tam tikru metu jie gali atvažiuoti iš kitur. Be to, radikaliai nusiteikę gali būti ne tik musulmonai.

Pasak A. Motuzo, aktyviai dirba policijos žvalgybos padaliniai, intensyviai stebima, kokios žinios sklinda iš interneto. Pareigūnai reikiamą informaciją gauna iš Europolo.

Komisariato vadovas patikino, kad ne tik Klaipėdoje, bet ir Plungėje bei kitose vietovėse, kur gyvena žydų tautybės žmonės bei yra jų kulto pastatų bei atminimo vietų, šiandien policininkai dirbs.

„Bendraujame su Valstybės saugumo departamento pareigūnais. Kad žmonės jaustųsi saugiai, reikia, kad policija turėtų su bendruomenių atstovais kontaktą, kad kažkas padėtų pareigūnams bendrauti su nerimą ar grėsmę jaučiančiais tos bendruomenės nariais. Bendrą saugumo jausmą sudaro nuolatinis situacijos stebėjimas ir bendravimas. Stengsimės, kad viskas būtų būtent taip. Mūsų žiniomis, grasinimai surengti teroro veiksmus susiję daugiau su kulto bei kitomis vietomis, kur renkasi daugiau žydų tautybės žmonių, bet ne prieš atskirus asmenis. Kol kas neturime pagrindo manyti, kad Klaipėdoje ar kitose apskrities vietovėse būtų pagrindo baimintis teroro aktų“, – patikino A. Motuzas.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

O lietuvių saugoti nereikia?

Tik kolonistus ir kolonizatorius?

Vel

kažką turi saugoti, o nuo ko ,taip ir neaišku, kaip kine ,vieni rekia ir muša, kiti pinigų prašo apsigynimui nuo blogo gyvenimo, kurį patys aktyviai kūrė.

Cha

girdėjau kad kažkur dingo 200 000 Lietuvos piliečių. Gal šitie mokantys saugoti pareigūnai atsakys kur?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS