Klaipėdos apskrities policija įdarbins kapelioną | Diena.lt

KLAIPĖDOS APSKRITIES POLICIJA ĮDARBINS KAPELIONĄ

Klaipėdos apskrities policijos komisariato kapelionu netrukus oficialiai turėtų tapti ne vienus metus su policijos pareigūnais bendradarbiaujantis Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčios kunigas Vilius Viktoravičius.

Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Alfonsas Motuzas aiškino, kad netrukus kapelionas net gaus algą.

"Suprantama, kad tai tik ašaros, tokie pinigai. Tačiau turi būti atlygintos bent degalų ar kanceliarinės išlaidos", – tikino A.Motuzas.

Idėja, kad apskričių policijos komisariatų kapelionai gautų nors ir nedidelį atlygį už savo veiklą, buvo pasiūlyta Lietuvos generalinio policijos komisaro.

"Mums garbė yra turėti tokį kapelioną, jis juk nuo penkerių metų buvo skautas. Tai visuomeniškas, aktyvus ir mūsų pareigūnų mylimas žmogus. Visose komisariato šventėse jis dalyvauja ir visuomet suranda tam laiko. Mes ir nenorime kito kapeliono. Tai labai įdomus žmogus", – pagyrų žinomam uostamiesčio dvasininkui negailėjo komisariato viršininko pavaduotojas Silvijus Baranauskas.

Ar V.Viktoravičius bus oficialiai paskirtas uostamiesčio policijos kapelionu, paaiškės kovo pabaigoje.

"Trijų apskričių policijos atstovai susitiks su Telšių vyskupijos vyskupu Jonu Boruta. Vyskupas turės pasakyti savo sprendimą", – tvirtino A.Motuzas.

Jei V.Viktoravičius bus priimtas dirbti į policiją, jam priklausys alga.

"Kalbama apie 0,1 etato pareigas. Tai išeitų apie šimtą litų, jei skaičiuosime pagal minimalios algos dydį", – teigė A.Motuzas.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Vytautas L.

Kunigas Vilius yra labai gerbiamas miesto bendruomenėje.Tai aukšto intelekto,mielas ir patriotiškas žmogus...Sveikiname...

parapijietei

Mano asmenine nuomone religijos ir būna grėsmė pasauliui.

AK

Mainais, bažnyčia galėtų nusisamdyti policininką 0,1 etato už 100Lt. Ramybei per mišias užtikrinti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS