Klaipėdos apygardos prokuratūroje – naujas vadovas | Diena.lt

KLAIPĖDOS APYGARDOS PROKURATŪROJE – NAUJAS VADOVAS

Šią savaitę darbą uostamiestyje pradėjo atrankos konkursą laimėjęs Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Simonas Minkevičius.

Šią savaitę darbą uostamiestyje pradėjo atrankos konkursą laimėjęs Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Simonas Minkevičius.

Turi nebaigtų darbų Vilniuje

Iki šiol Generalinėje prokuratūroje Baudžiamojo persekiojimo departamente dirbęs S.Minkevičius teigė norėjęs permainų ir į Klaipėdą atvažiavęs geros nuotaikos.

Neseniai jis buvo susitikęs su Giedriumi Danėliumi, kuris vadovavo Klaipėdos miesto apylinkės bei Klaipėdos apygardos prokuratūroms, ir iš jo išgirdęs tik pačius geriausius atsiliepimus apie uostamiestyje dirbančius kolegas.

S.Minkevičius pasakojo Generalinėje prokuratūroje turįs pabaigti vieną bylą, tačiau šis darbas neužtruks, tad veiklai Klaipėdoje netrukdys. Ūkio banko bei keturių kredito unijų bylų tyrimą kuravęs prokuroras jas perdavė savo kolegoms.

Tyrėjai – lyg bitės

Naujasis prokuratūros vadas neatmetė galimybės, kad dirbdamas Klaipėdoje ir pats imsis kai kurių bylų, mat daugelį administravimo bei ūkio dalykų yra perėmę sostinėje dirbantys prokuratūros darbuotojai.

"Prokuroras turi būti ikiteisminio tyrimo vėliava ir lyderis. Tyrėjai yra tik bitės, nešančios medų", – savo poziciją išsakė S.Minkevičius.

Naujasis prokuratūros vadovas ketina ypatingą dėmesį skirti ekonominiams nusikaltimams, kurie atneša daug žalos ne tik mūsų šalies, bet ir kitų Europos Sąjungos valstybių ekonomikai.

Kol kas ypatingų permainų kolegoms S.Minkevičius nežada, nebent pasistengti peržiūrėti darbo krūvius.

Tyrė itin sunkias bylas

Iš Vilniaus kilęs prokuroras yra baigęs S.Nėries vidurinę mokyklą, išsituokęs, turi suaugusį sūnų. Prokuratūros vadovas neslėpė, kad savaitgalius ketina leisti gimtajame mieste, Vakarų Lietuvoje jam artimesnis pamarys nei pajūris.

S.Minkevičius prokuroru dirba 17 metų. Po studijų Vilniaus universitete jis buvo priimtas dirbti į Kaišiadorių rajono apylinkės prokuratūrą.

2000-aisiais jis buvo perkeltas į Generalinę prokuratūrą, kur tyrė itin sunkius smurtinius nusikaltimus, prekybą narkotikais, ekonominius nusikaltimus bei kitas sudėtingas bylas.

2006 ir 2008 metais S.Minkevičius buvo skiriamas nacionaliniu korespondentu Eurojuste terorizmo klausimais.

Dirbo ir Afganistane

Nuo 2009 m. liepos iki 2011 m. lapkričio – nacionalinio eksperto statusu jis buvo deleguotas į Europos Sąjungos policijos misiją Afganistane.

Ne kartą prokuratūros vadovų skatintas už pavyzdingą tarnybą, S.Minkevičius taip pat buvo apdovanotas ir Europos Sąjungos Bendrojo saugumo ir gynybos politikos pareigūno medaliu, yra gavęs Lietuvos kariuomenės vado, Lietuvos karo policijos vado, Goro provincijos policijos vadovų padėkas.

Po misijos Afganistane S.Minkevičius buvo paskirtas dirbti Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamento prokuroru. 2013 m. spalį jam suteiktas vyriausiojo justicijos patarėjo kvalifikacinis rangas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

gal

PAGALIAU PAJUDĖS MAZURO LAIVO ''GLOBAL'' ATLYGINIMŲ GRĄŽINIMAS.NORS LAIVO SAVININKAI PASIKEITĖBET LIKO TAS PATS MAZURAS.LINKIU TINKAMAI IŠSPRĘSTI ŠIA BYLA.

Nu, nu

pirmyn Simai...:)Ar daug saviškių turi savivaldybėje ir teismuos?

nuo

to niekam linksmiau nebus....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS