Klaipėdos apygardos teismui prailgo remonto laukimas | Diena.lt

KLAIPĖDOS APYGARDOS TEISMUI PRAILGO REMONTO LAUKIMAS

Klaipėdos apygardos teismo fasadas apdengtas apsaugine medžiaga, ji nuo praeivių akių slepia darbininkus, atnaujinančius audrų nuniokotą išorinę pastato pusę. Remontas reikalingas, nes nuo sovietmečiu iškilusio statinio ant gatvės ėmė byrėti tinkas.

Po audros atšoko tinkas

Jau kurį laiką Herkaus Manto gatve vaikštantys žmonės mato, kad Klaipėdos apygardos teismas remontuojamas.

Tai stebina teisininkus, kurie žino, kad esama ketinimų šį ir Regionų apygardos administracinio teismo Klaipėdos rūmus įkurdinti naujame statinyje, kuris turėtų atsirasti Kauno gatvėje, greta Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato.

Klaipėdos apygardos teismo kancleris Simonas Kuoras paaiškino, kad dar 2020-ųjų kovą praūžusi audra smarkiai paveikė fasado tinką – dalis jo atitrūko ir po truputį ėmė byrėti ant šaligatvio. Todėl teismo pirmininkas kreipėsi į Nacionalinę teismų administraciją dėl būtinybės skubiai imtis remonto.

Kadangi tuo metu biudžete tam nebuvo suplanuota pinigų, teko atlikti bent būtiniausius darbus – nudaužyti nuo fasado atitrūkusį tinką.

Taip pastatas įgavo liūdną vaizdą – atrodė, kad jis tuoj bus griaunamas, nors prie durų vis dar kabojo Lietuvos trispalvė, o apie jame vykstančią veiklą bylojo Klaipėdos apygardos teismo lenta.

Siekiame, kad teismo pastato išvaizda būtų reprezentatyvi ir nedarkytų centrinės Klaipėdos dalies vaizdo.

Posėdžiams netrukdys

Tik šių metų liepą buvo pasirašyta rangos sutartis, kuri numato, kad darbas turėtų būti atliktas per du mėnesius. Todėl tikimasi, jog iki rugsėjo teismo pastato fasadas bus apšiltintas ir atnaujintas.

Šis remontas darbininkams ypatingas, nes dažną dieną tenka derinti, kada bus galima gręžti ar dirbti kitus triukšmingus darbus.

"Vasarą vyksta šiek tiek mažiau teismo posėdžių, dalis teismo personalo atostogauja, todėl remontuoti lengviau. Rangovai dar prieš sutarties pasirašymą buvo informuoti, kad jiems teks dirbti veikiančioje įstaigoje, o triukšmingi darbai turės būti derinami su teismo administracija. Juk negalima leisti, kad gręžimo garsas užgožtų proceso dalyvių balsus teismo posėdžio garso įraše. Būtent todėl buvo numatytas šiek tiek ilgesnis darbų atlikimo terminas, – paaiškino S.Kuoras. – Siekiame, kad teismo pastato išvaizda būtų reprezentatyvi ir nedarkytų centrinės Klaipėdos dalies vaizdo."

Tuo pat metu viduje atliekamas ir posėdžių bei aktų salės remontas, bus įrengta patalpa mediacijai.

Galvoja apie ateitį

Teismo kancleris patikino, jog remontas neturėtų stabdyti jau įsibėgėjusių formalumų dėl naujojo teismo pastato statybos.

Senasis statinys nėra pritaikytas teismo veiklai, čia nėra pakankamai patalpų darbuotojams, nėra galimybės atskirti viešųjų ir administracinių zonų, tinkamai apsaugoti pažeidžiamiausius bylų dalyvius, patalpos nepritaikytos neįgaliesiems, nekondicionuojamos, elektros instaliacijos ir šildymo sistemos susidėvėjusios.

Jau pateiktas Vyriausybės nutarimo projektas, kuriame numatyta, kad naujasis pastatas bus statomas Kauno gatvėje.

Šis nutarimas liepos mėnesį dar buvo derinamas su Teisingumo ministerija, Nacionaline teismų administracija bei Turto banku, tačiau dar nėra priimtas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Šoferis

Kauno gatve jau dabar nepravaziuojama, kur apsistos teisejai su savo lektuvais

Unitazas

Na,galų gale.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS