Klaipėdos AVPK – permainos: suformuoti nauji skyriai | Diena.lt

KLAIPĖDOS AVPK – PERMAINOS: SUFORMUOTI NAUJI SKYRIAI

Klaipėdos apskrities vyriausiajame policijos komisariate – permainos. Visai neseniai suformuoti du nauji skyriai. Tikimasi, kad jų veikla padės policijai veikti racionaliau ir tikslingiau.

Aiškinsis turto šaltinius

Tik spalio antroje pusėje Klaipėdos apskrities vyriausiajame policijos komisariate (AVPK) pradėjo veiklą Turto tyrimo ir Administracinių nusižengimų sprendimų priėmimų skyriai.

"Tokios pertvarkos – ne tik pas mus, bet ir visoje Lietuvoje. Pastaruoju metu akcentuota, kad Baudžiamajame kodekse yra straipsnis apie neteisėtą praturtėjimą, bet realiai komisariatuose tokių bylų kaip ir nebuvo. Kita vertus, matome, kad neteisėto praturtėjimo atvejų yra, apie tai galima spręsti iš daugelio bylų. Pastaruoju metu turėjome užduotį imtis šių tyrimų ir jų tikrai buvo, ypač Ekonominių nusikaltimų bei Organizuoto nusikalstamumo tyrimų valdybų tiriamose bylose. Paaiškėjo, kad yra poreikis steigti specializuotus padalinius, todėl iki spalio pabaigos visoje šalyje turėjo būti įsteigti Turto tyrimo padaliniai", – paaiškino Klaipėdos apskrities policijos viršininkas Alfonsas Motuzas.

Tokios pertvarkos – ne tik pas mus, bet ir visoje Lietuvoje.

Klaipėdos AVPK tokiame skyriuje numatyti penki etatai, tačiau kol kas dirba trys pareigūnai, atėję iš kitų policijos padalinių.

Šie pareigūnai tiria jau pradėtas, dirbant kituose skyriuose, bylas, susijusias su neteisėtu praturtėjimu.

Tikisi mažiau skundų

Komisariate prieš mėnesį pradėjo veiklą naujas Administracinių nusižengimų sprendimų priėmimų skyrius.

Esama įstatymo reikalavimo, kad protokolus surašytų vieni pareigūnai, reaguojantys į įvykius, o nusižengimus nagrinėti ir nuobaudas skirti turi kiti, nepriklausomo policijos padalinio darbuotojai.

Naujojo skyriaus kompetencija bus bausti nusižengusiuosius chuliganiškais veiksmais, smulkiomis vagystėmis, svetimo turto sunaikinimu ir net pasipriešinimu policijos pareigūnams.

Didžioji dalis teisės pažeidimų nagrinėjami rašytine forma, net nekviečiant pažeidėjų.

Kitais atvejais baudžiamas asmuo turės atvykti į komisariatą.

"Protokolus pareigūnai kaip rašė, taip ir rašys, tik nuobaudos už nusižengimus bus skiriamos komisariate. Iš esmės, darbo krūvis niekur nedingo, iš komisariatų jis perėjo į vienas rankas. Jau matome darbo kokybės gerėjimą. Tikimės, kad mažės apskundimų", – paaiškino komisariato vadovas.

Bendradarbiaus su VMI

Turto tyrimo skyriui vadovauja Loreta Šimulienė, iki šiol dirbusi Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdyboje.

Kol kas tokiose bylose dar nesuformuota teismų praktika. Pareigūnai turės glaudžiai bendradarbiauti su Valstybine mokesčių inspekcija.

Administracinių nusižengimų sprendimų priėmimų padalinyje turėtų dirbti 13 pareigūnų, tačiau kol kas šį darbą dirba tik šeši policininkai.

Skyriui vadovauja Kelių policijoje dirbęs Gediminas Kalasūnas.

Interesantus skyriaus darbuotojai priima Klaipėdos AVPK (Kauno g. 6) pirmajame aukšte, greta Migracijos tarnybos patalpų.

"Visi šiuose skyriuose dirbantys žmonės yra savi, anksčiau dirbę kituose padaliniuose, nes ne visi mūsų komisariato etatai yra užimti. Naujų darbuotojų priimti dar neteko", – paaiškino A.Motuzas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

vardas

bent jau kolkas skyriams nevadovauja koks patarėjas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS