Klaipėdos gimtadieniui – daugiau renginių | Diena.lt

KLAIPĖDOS GIMTADIENIUI – DAUGIAU RENGINIŲ

Šventės, kurioms jau ruošiasi Klaipėda, turėtų būti spalvingos. Miesto meras Vytautas Grubliauskas dalyvavo nuotoliniame susitikime su savo pavaduotojais, Klaipėdos kultūros skyriumi ir Žvejų rūmais dėl artėjančių dviejų valstybinių švenčių renginių.

"Kadangi artėja Kovo 11-oji ir Liepos 6-oji, buvo įdomu išgirsti, į kokius renginių kontūrus yra orientuojamasi, koks turinys planuojamas, akcentuojant ir tai, kad miestas šiemet švenčia tam tikrą savo jubiliejų. Pristatytas scenarijus aiškus. Jis man atrodo gana jaunatviškas, kupinas nesuvaržymų ar ribojimų, bet nenoriu per anksti visko atskleisti", – užsiminė meras.

Susitikime idėjos apie liepos 6-ąją, Valstybės dieną, taip pat buvo pristatytos, tačiau dar tik preliminarios.

Vienas svarbesnių sumanymų – "Tautiškos giesmės" giedojimas.

Vytautas Grubliauskas: nenoriu per anksti visko atskleisti.

Valstybinių švenčių kontekste labai norėtųsi organiškai įpinti ir miesto jubiliejų, kuris, mano manymu, svarbus ne tik Klaipėdai, bet ir visai Lietuvai.

"Kodėl gi neturėti ambicijos, kad Klaipėda būtų ta vieta, kuri liepos 6-osios vakarą, 21 val., visą pasaulį suvienytų "Tautiškos giesmės" giedojimu", – kalbėjo V.Grubliauskas.

Mero teigimu, liepos 6-ąją planuojama išryškinti tai, ką turi uostamiestis, bet neturi kiti Lietuvos miestai – jūrinį paveldą.

"Valstybinių švenčių kontekste labai norėtųsi organiškai įpinti ir miesto jubiliejų, kuris, mano manymu, svarbus ne tik Klaipėdai, bet ir visai Lietuvai. Jei patys neparodysime labai aktyvios pozicijos, komunikuojančios apie miesto sukaktį, toliau už Klaipėdos regiono nelabai kas ir puls tos žinios ieškoti", – svarstė miesto vadovas.

Be minėtų valstybinių švenčių, vasarą vyks nemažai renginių, tarp kurių akcentuojamas Klaipėdos 770-asis gimtadienis.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Rimas

Puiku. Kuo daugiau švenčių- tuo geriau žmonėms.

tik

neužmirškit ant kiekvieno šikinyko Ukrainos vėliavą užkabint ir pasimelst du kart per valandą:D

to kiseliovaitei

Kokios dar Klaipėdos gimtadieniui,atsibusk!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS