Iš Klaipėdos į Ukrainos miestą Odesą iškeliavo humanitarinė pagalba | Diena.lt

IŠ KLAIPĖDOS Į UKRAINOS MIESTĄ ODESĄ IŠKELIAVO HUMANITARINĖ PAGALBA

Pirmadienį į Ukrainos miestą Odesą išvyko dar kelios Klaipėdos savivaldybės paskirtos transporto priemonės, prikrautos įvairios įrangos, įrankių, maisto produktų ir kitų svarbių, reikalingų daiktų nuo karo nukentėjusiems ukrainiečiams.

Įmonės "Klaipėdos energija", "Klaipėdos vanduo", "Klaipėdos autobusų parkas" ir viešoji įstaiga Klaipėdos universitetinė ligoninė parūpino elektros generatorių, įrankių, medicininės įrangos, neštuvų, maisto produktų.

Kovo pabaigoje Klaipėdos savivaldybės taryba iš miesto biudžeto Odesai nutarė skirti 150 tūkst. eurų. Lėšos buvo pervestos į Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus ir Raudonojo Pusmėnulio judėjimui priklausančios Ukrainos Raudonojo Kryžiaus organizacijos Odesos regioninio padalinio specialią sąskaitą.

"Klaipėdos miesto parama skirta Ukrainos miestui partneriui Odesai, tai – mūsų siunčiama žinia, kad šiuo ypač sunkiu metu esame drauge su savo draugais ir kuo galime stengiamės padėti odesiečiams. Nuoširdžiai dėkoju visiems, kurie prisidėjo prie šios humanitarinės pagalbos surinkimo", – Klaipėdos savivaldybės paskelbtame pranešime pabrėžė uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas.

Dar anksčiau į Ukrainą išvyko trys autobusai, pakrauti įvairios įrangos, generatorių, medicinos priemonių.

Ukraina palaikoma ne tik lėšomis ir humanitarine pagalba. Klaipėdos savivaldybės taryba kovo 25 d. pėsčiųjų taką Melnragėje pavadino Odesos vardu.

Mieste jaučiamos ir kitos palaikymo apraiškos – plevėsuoja Ukrainos dvispalvės, per renginius giedamas šios šalies himnas.

Gairės: humanitarinė pagalba, karas Ukrainoje, Odesa, Klaipėda
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS