Klaipėdos meras padrąsino darželių vedėjas: reikia dirbti drauge | Diena.lt

KLAIPĖDOS MERAS PADRĄSINO DARŽELIŲ VEDĖJAS: REIKIA DIRBTI DRAUGE

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas skyrė savo darbo laiko susipažinti su dviem naujomis darželių vadovėmis. Su kiekviena jų miesto vadovas susitiko atskirai.

V.Grubliauskas pabendravo (apie ketvirtį valandos) ir su lopšelio-darželio "Dobiliukas", esančio Vingio gatvėje, ir mokyklos-darželio "Saulutė", veikiančio Kauno gatvėje, naujosioms vadovėms.

"Manau, kad labai gerai prieš pradedant darbus susitikti su tiesioginiu vadovu. Man buvo įdomu išgirsti jų vadovaujamų įstaigų valdymo kryptį ir darbo akcentus. Kita vertus, ir joms toks susitikimas buvo tam tikras padrąsinimas pradedant naują veiklą. Tai yra praktika, kurios visada laikausi, kad pradėdami dirbti įstaigų vadovai jaustų, jog mero petys paruoštas pagalbai, bet mero akis tuo pat metu stebi, kaip kam sekasi. Tai ne tik padrąsinimas, bet ir žinia, kad reikia dirbti drauge", – kalbėjo Klaipėdos meras.

V.Grubliauskas teigė norintis glaudaus ryšio su tiesioginėmis savo pavaldinėmis. Asmeniška pažintis ir artimas bendravimas, mero įsitikinimu, žmones labiau įkvepia, o kartu ir įpareigoja.

Abi vadovės apie problemas dar nekalbėjo, bet sulaukė patikinimo, kad gali nesivaržyti, jei susidurtų su kokia nors bėda ar kiltų kokių klausimų. Meras pažadėjo – jo kabineto durys vedėjoms bus visada atviros.

Pasak miesto vadovo, geriau bendrauti, kai galima drauge rasti išeitį, o ne belsti į tiesioginio viršininko duris, kai problema tampa nebeišsprendžiama.

V.Grubliauskas prisipažino, kad yra sulaukęs ir darželių vedėjų, ir mokyklų direktorių vizitų, kai jie patys nerado problemos sprendimo būdų. Todėl ir dabar paragino naująsias vedėjas nelaukti, kol keblios situacijos įsisenės, kuo anksčiau pradedama spręsti problema, tuo lengviau ir greičiau randama išeitis.

"Jos išėjo šviesesnėmis akimis. Bendravau su kiekviena atskirai, nes sveikinimai visiems vienu metu ne visada tinka", – apie trumpus darbinius trečiadienio susitikimus su naujai pareigas pradedančiomis eiti ikimokyklinių ugdymo įstaigų vadovėmis kalbėjo miesto meras.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Lina

Darželiuose ir auklėtojų jau 4 metai nėra.Nuo 2018 m.ankstyvojo,ikimokyklinio,priešmokyklinio ugdymo MOKYTOJOS. Bet negi tikslinsi tėvus,jei meras pareigybių nežino.

Pedagogė

Kokios darželio vedėjos? Jau seniai tokių pareigybių nėra. O to nežino miesto meras? Gėda.

TOS PACIOS JUK DIREKTORES

JOKIU NAUJIENU
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS