Klaipėdos miesto mero patarėjas A. Šulcas nebenori valdiško darbo | Diena.lt

KLAIPĖDOS MIESTO MERO PATARĖJAS A. ŠULCAS NEBENORI VALDIŠKO DARBO

Koronaviruso pandemijos įkarštyje Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko patarėju pakviestas dirbti Artūras Šulcas merijoje neužsibuvo. Pats A. Šulcas tikina atlikęs viską, ką privalėjo, ir vėl grįžtąs į privatų verslą.

"Buvau kviestas konkretiems darbams, aš juos padariau ir išeinu. Niekas neišvijo. Meistrą dažniausiai kvietiesi taip pat padaryti konkretų darbą. Ir jis išeina. Prieš priimant mane į darbą, pusiau juokais, pusiau rimtai, pareigybės aprašyme buvo paminėta, jog be konkrečių darbų dar ir atlieku kitus mero pavedimus", – juokavo A. Šulcas.

A. Šulcas aiškino, jog jam buvo duota užduotis sustyguoti komunikaciją tarp Klaipėdos savivaldybės administracijos ir merijos.

"To reikėjo po administracijos reformos. Šios dvi institucijos dėl įvairių politinių dalykų gyveno ne itin darniai. Buvo lengvo antagonizmo. Ir jis buvo persmelkęs visus sluoksnius. Vienas dvaras nelabai mėgo kitą dvarą",– tikino A. Šulcas.

Žinių ir informacijos yra daugiau, o po reformos dirbančių žmonių yra mažiau. Aš nežinau, kiek tai, ką padariau, bus tvaru. Didelių laivų – dideli plaukiojimai. Nežinau, kas numatyta ateityje.

Buvęs mero patarėjas aiškino, jog jam teko sustyguoti ir savivaldybės įmonių komunikaciją.

"Anksčiau jos, bendraudamos su dviem dvarais, gaudavo skirtingus patarimus. Tam ir buvau paskirtas, kad žinios iš skirtingų apkasų nebūtų skirtingos", – šmaikštavo A. Šulcas.

Tarp nuveiktų darbų A. Šulcas mini ir koronaviruso pandemijos metu savivaldybei iškilusius iššūkius.

"Aš juk buvau priimtas per patį pandemijos piką. Nenoriu prisiimti visų nuopelnų, tačiau žinių visuomenei iš savivaldybės yra pateikiama kur kas daugiau. Žinių ir informacijos yra daugiau, o po reformos dirbančių žmonių yra mažiau. Aš nežinau, kiek tai, ką padariau, bus tvaru. Didelių laivų – dideli plaukiojimai. Nežinau, kas numatyta ateityje", – kalbėjo A. Šulcas.

Karantino laikotarpiu savivaldybės ar ekstremalių situacijų komisijos posėdžiai ir susitikimai buvo pradėti transliuoti viešai.

"Ne man spręsti, kaip bus toliau. Nors jaučiu tendenciją, jog vėl norima užsidaryti už uždarų durų", – suabejojo A. Šulcas.

Vis dėlto žinomas klaipėdietis pripažino, jog valdiškas darbas – ne jam.

"Mane visada slėgė valdiško darbo tvarka, darbo grafikas, biurokratizmas. O aš esu laisvas. Aš nusprendžiau, kad misiją, kuriai meras asmeniškai kvietė, atlikau", – patikino A. Šulcas.

Mero patarėju dirbęs A.Šulcas į rankas gaudavo 1,5 tūkst. eurų algos, kiek gaus privačiame versle, A. Šulcas neatskleidė.

"Buvusioje darbovietėje manęs laukia ir, jei neišlošiu milijono, nuo rugsėjo dirbsiu ten", – tikino A. Šulcas.

Rašyti komentarą
Komentarai (33)

Kudakorius

Tai gal už kudakavimą priedų nebemoka?

aa

o Šakalienė ne?

Marija

Galų gale ir jam dašuto, kad laikas į cirką pereiti ir ten kudakuoti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS