Klaipėdos miesto taryboje – mažiau moterų | Diena.lt

KLAIPĖDOS MIESTO TARYBOJE – MAŽIAU MOTERŲ

Naujojoje Klaipėdos miesto taryboje dirbs aštuonios moterys politikės. Tai yra viena mažiau, nei kadenciją baigiančioje taryboje. Iš šešių uostamiestyje mandatus laimėjusių politinių jėgų nė vienos gražiosios lyties atstovės šįkart nėra tik tarp konservatorių ir komitete "Titov ir teisingumas".

Iš 15 politinių jėgų, siekusių mandatų Klaipėdos taryboje, į valdžią pateko šešios.

Daugiausia mandatų gavo visuomeninio rinkimų komiteto "Vytautas Grubliauskas ir komanda" – net aštuonis. Tarp šio komiteto atstovų moterų ir yra daugiausia.

Naujojoje taryboje dirbs net trys jų – Judita Simonavičiūtė, Elida Mantulova bei Vaida Žvikienė.

Visos jos nėra politikos naujokės, o E.Mantulova, nors anksčiau ir nebuvo išrinkta į miesto tarybą, bet kelerius metus dirbo Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja.

Tarp 7 mandatus Klaipėdos taryboje iškovojusių "valstiečių" vienintelė moteris – Ligita Girskienė.

2015 m. ji į tarybą buvo patekusi su komitetu "Puteikis plius", bet nebaigusi kadencijos pasitraukė ir dabar jau į rinkimus ėjo su "valstiečiais".

Šie rinkimai nors ir buvo gana sėkmingi uostamiesčio konservatoriams, jie laimėjo 6 mandatus, tačiau ir šią kadenciją tarp jų moterų nebus, kaip ir kadenciją baigiančioje.

Pastarąjį kartą į Klaipėdos miesto tarybą konservatorė moteris (Eugenija Odebrecht) buvo išrinkta 2007 m.

Liberalų sąjūdžio atstovų gretose per šiuos rinkimus į tarybą pateko Alina Velykienė ir Lina Skrupskelienė. Abi dirba ir kadenciją baigiančioje taryboje.

Dvi moteris naujojoje taryboje turės ir Lietuvos centro partija, tai – Nina Puteikienė ir Laima Juknienė. Politikos naujokė tik L.Juknienė.

Klaipėdos taryboje su meru yra 31 narys. Naujojoje taryboje dirbs 8 moterys, viena mažiau, nei kadenciją baigiančiojoje.

Ilgametė Klaipėdos tarybos narė, šįkart nelaimėjusi mandato socialdemokratė Lilija Petraitienė tvirtina, jog moterų diskriminacija politikoje gal ir ne tiesmukiška, tačiau egzistuoja.

"Visuomet, kai kalba vyras, jis yra girdimas geriau. Norint, kad išgirstų moterį, ji turi turėti visuomenėje itin aukštą statusą. Pavyzdys – mūsų Prezidentė. Jei į kurį nors postą tenka rinktis tarp vyro ir moters, dažniausiai pasirenkamas vyras, nors gal jis ir nėra toks kompetentingas. Tad moteris turi būti trimis galvomis visu kuo aukštesnė už bet kurį vyrą, kad ją įvertintų ir pastebėtų politikoje. Ne paskutinėje vietoje ir išvaizda", – pastebėjo L.Petraitienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

llp

boba is ratu, ratams lengviau.

X

Nesvarbu vyras ar moteris ,bet kaip su švaria sąžine reikalai ...??

nuomonė

Niekad nepatiko perbėgėliai iš vienos partijos į kitą. Jau iš karto kelia nepasitikėjimą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS