Klaipėdos paplūdimiuose – įvairūs pokyčiai | Diena.lt

KLAIPĖDOS PAPLŪDIMIUOSE – ĮVAIRŪS POKYČIAI

Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto posėdyje buvo aptarta nauja Klaipėdos paplūdimių pertvarkymo vizija ir pasiruošimas vasaros sezonui. Vien per šiuos metus viliamasi įgyvendinti ne vieną sumanymą – nuo įstaigos naujo logotipo įdiegimo iki vieno paplūdimių pavadinimo pakeitimo.

Rūpi gyventojų nuomonė

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Inga Kubilienė įvardijo, kokie jau matomi įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ pokyčiai, nuo šių metų sausio pradžios darbą pradėjus naujajam direktoriui Žigintui Narmontui.

„Pradėta vykdyti paplūdimių zonose įsikūrusių paslaugas teikiančių įmonių veiklos kontrolė, pateikta medžiaga tarybos sprendimo projektui dėl kainos nustatymo už vandens transporto priemonių laikymą Dangės upės dviejose vietose – ties Žvejų ir Artojų gatvėmis. Parengtas naujas įstaigos logotipas bei inicijuotas Neįgaliųjų paplūdimio pavadinimo keitimas“, – vardijo I. Kubilienė.

Ž. Narmontas sakė, kad vienas pagrindinių įstaigos prioritetų – poilsiautojų saugumas Klaipėdos paplūdimiuose, taip pat pasiruošimas artėjančiam vasaros sezonui, atsižvelgimas į klaipėdiečių nusiskundimus ir lūkesčius.

Pristatant viziją kalbėta ir apie gelbėtojų stotis, kurių viena – avarinės būklės, ji yra Smiltynėje. Pamažu baigiamas jos projekto paruošimas, netrukus bus svarstoma, kada galėtų prasidėti šio projekto įgyvendinimo darbai.

Garsiakalbiai tik baugina

Paplūdimiuose šiuo metu vyksta kasmečiai švarinimo darbai, takų priežiūra, ruošiamasi atnaujinti informacinius stendus, riboženklius, ruošiami stacionarūs tualetai, kurie, esant būtinybei, bus remontuojami.

Taip pat ruošiamasi pakeisti betoninių sienelių, esančių paplūdimių prieigose, įvaizdį. O senos vaikų žaidimų aikštelės panaikintos, nes buvo nesaugios.

Pasižiūrėkite, kokios būdelės Majamio pliaže.

Tarybos narys Vidmantas Dambrauskas pažėrė kritikos dėl to, kad per garsiakalbius griežtu tonu perduodama informacija gąsdina paplūdimių lankytojus. Taip pat ramybės neduoda ir kas 20 minučių keturračiais važinėjantys gelbėtojai. O gelbėtojų kabinos, anot jo, atrodo per niūriai.

„Pasižiūrėkite, kokios būdelės Majamio pliaže. Žymiai pigesnės, iš tokių pačių lentų, bet jos yra spalvotos, jos ir mažesnės. Sėdi gelbėtojas, nuo saulės ir lietaus pasislėpęs. Mūsų meistrai dvigubai pigiau ir greičiau padarytų, negu dabartines“, – tikino V. Dambrauskas.

Jis taip pat palinkėjo naujajam direktoriui į problemas pažvelgti vartotojo akimis, o ne vien laikantis planų ir strategijų.

Vidmantas Dambrauskas. Vytauto Petriko nuotr.

Logotipas nieko nekainavo

Ž. Narmontas užtikrino, kad per garsiakalbius nebebus skelbiama informacija trimis kalbomis ir griežta intonacija. Nuo šiol garsiakalbiai skambės tik ekstremalių situacijų metu, pavyzdžiui, dingus žmogui.

Dėl gelbėtojų kabinų irgi ruošiami tam tikri planai – jau numatyta atnaujinti 28 kabinas.

Taip pat kalbėta apie Neįgaliųjų paplūdimio pavadinimo keitimą. Siūlyta jį keisti į Trečiosios Melnragės arba Centrinį paplūdimį.

Tarybos narys V. Dambrauskas pasisakė už tai, kad būtų Centrinis paplūdimys. Ž. Narmontas pabrėžė, kad toks pavadinimas netinka tarnyboms.

„Mes teiravomės ir specialiųjų tarnybų, 112 pagalbos centro, Priešgaisrinės tarnybos, kaip būtų patogiau. Jie pritaria Trečiosios Melnragės pavadinimui“, – sakė Ž. Narmontas.

Dar viena naujiena – „Klaipėdos paplūdimių“ logotipas nuo šiol kitoks. Vietoj delfino dabar – tekanti saulė. Anot Ž. Narmonto, šio logotipo sukūrimas nieko nekainavo.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Puikūs sprendimai

Kuo taliau tuo labaiu žaviuosi puikiu politiko Vidmanto Dambrausko darbu. Aktyvumas, puikūs siūlymai... Netrina vietpolitiko kėdės , gaudo visokius Liekius... Ir dėl tų trijų kalbų didžiausias absurdas, kai turime savo Valstybinę kalbą . Čia gal to Siaaki išmislas dėl kalbų. o dėl Neįgaliųjų paplūdimio- tai naujas pavadinimas tik klaidins, nebent visur būtų nuorodos su tarptautiniais ženklais, kad toks paplūdimys BŪTENT Neįgaliųjų, kur jie gali jausti patogiai ir laisvai. Naujas pavadinimas klaidins tikrai...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS