Klaipėdos rajone brangs šiukšlių rinkliava | Diena.lt

KLAIPĖDOS RAJONE BRANGS ŠIUKŠLIŲ RINKLIAVA

Klaipėdos rajono savivaldybės taryba vakar vykusiame posėdyje ryžosi patvirtinti naujus atliekų rinkliavos tarifus. Politikai kelis kartus buvo atidėję šio klausimo sprendimą, o tai sukėlė rūpesčių.

Klaipėdos rajono savivaldybės taryba vakar vykusiame posėdyje ryžosi patvirtinti naujus atliekų rinkliavos tarifus. Politikai kelis kartus buvo atidėję šio klausimo sprendimą, o tai sukėlė rūpesčių.

Dėl to, kad vis buvo atidėliojamas klausimas dėl naujų rinkliavos už atliekų tvarkymą tarifų, susidarė skolos, nes pernai padidėjo Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) nustatytas sąvartyno vartų mokestis.

KRATC valdybos posėdyje nutarta, kad nuo 2014 metų Klaipėdos rajono savivaldybei vartų mokestis už komunalinių atliekų priėmimą į sąvartyną nuo 56,07 lito su PVM už vieną atliekų toną didėja iki 135,4 lito su PVM.

Mokestis buvo didinamas dėl to, kad dalis atliekų vežama deginimui į įmonės „Fortum Klaipėda“ kogeneracinę jėgainę, kurioje už toną atliekų, priimamų sudeginti, reikia sumokėti 95,59 lito su PVM.

Atliekų deginimo imtasi paisant ES direktyvų, kuriose pabrėžiama, kad sąvartynuose gali atsidurti ne daugiau kaip 50 proc. atliekų. Likusios turi būti perdirbamos, o netinkamos perdirbti privalo būti naudojamos energijai gaminti.

Vakar rajono politikams Klaipėdos rajone atliekų rinkliavą administruojančios viešosios įstaigos "Gargždų švara" direktorius Rimantas Martinkus pristatė situaciją, kuris susidarė dėl savivaldybės tarybos narių delsimo priimti sprendimus.

„Dėl to, kad vyko teisminiai ginčai, taryba neapsisprendė keisti tarifų, ir dėl to susidarė skolos. KRATC jau padavė įstaigą į teismą, kad būtų išieškota 178 tūkst. litų skola už pernai nesumokėtą vartų mokestį. Ketvirtadienį teismas atmetė Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos skundą. "Gargždų švaros" turtui jau yra taikomos ir laikinosios apsaugos priemonės.

Per mėnesį susidaro vidutiniškai 100 tūkst. litų skola“, – situaciją paaiškino R.Martinkus.

Iki vasario 1 d. "Gargždų švara" KRATC buvo įsiskolinusi 348,5 tūkst. litų, atliekų vežėjui – per 236 tūkst. litų.

Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos posėdyje buvo pabrėžta, kad teismai jau atmetė Palangos, Kretingos ir Skuodo rajonų savivaldybių ieškinius, kuriais jos siekė panaikinti KRATC valdybos sprendimus didinti vartų mokestį, tad opozicijos siūlymai dar pusmečiui nukelti šio klausimo sprendimą daugumos neįtikino.

Klaipėdos rajono savivaldybės taryba vakar patvirtino naujus rinkliavos tarifus, kurie išaugo apie 31 proc.

Politikai balsavo, kad vietinės rinkliavos kaina už toną didės iki 274 litų.

Metinė rinkliava gyvenamajam namui mieste nuo 204,74 lito kyla iki 270 litų. Kaime rinkliava nuo 144,14 lito padidės iki 190 litų.

Už butą mieste vietoje 153 litų teks mokėti 205 litus.

Už sodo sklypą su nesudėtingu statiniu teks mokėti 79 litus. Už šiukšles nuo šiol mokės ir sodo sklypą turintys asmenys – nustatyta 40 litų dydžio rinkliava.

Nauji rinkliavos tarifai įsigalios nuo kovo, kai bus paskelbti viešai.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

iii

pelningas eilinis monopolio verslas, zmones tyli visur tai ko nepaimt jei streiko nekelia?

jau ir taip sienos siukslina

buto kvadratura kaune siukslina.nereikia kiek zmoniu bute gyvena.tai ka brangins sienos tos pacios

oh

Pridejot sodininkus,nieko neklauset,yra galva mokek uz metus ir viskas,padidinot mokesti,o jus struciu galvos po teismus bylinejates,o mes galus daromes,kad tik sumoket jums,fui brudai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS