Klaipėdos rajone gyvenantiems mokytojams kompensuos kelionės išlaidas | Diena.lt

KLAIPĖDOS RAJONE GYVENANTIEMS MOKYTOJAMS KOMPENSUOS KELIONĖS IŠLAIDAS

Klaipėdos miesto taryba pritarė sprendimui kompensuoti švietimo įstaigų pedagogų kelionės išlaidas.

Gauti kelionės išlaidų kompensaciją galės pedagogai, kurių nuolatinė gyvenamoji vieta yra ne Klaipėdoje ir į darbą jie važinėja tolimesniu nei 15 kilometrų atstumu nuo nuolatinės gyvenamosios vietos iki švietimo įstaigos.

Tokiu sprendimu norima pritraukti mokytojų iš aplinkinių rajonų. Pavyzdžiui, Gargžduose gyvenančiam mokytojui jau apsimokėtų ieškotis darbo uostamiestyje, nes jam netektų iš savos kišenės mokėti už degalus ar autobuso bilietą.

Kelionės išlaidos gali būti kompensuojamos dviem būdais – pateikiant važiavimo viešuoju transportu vienkartinius ar mėnesinius bilietus arba bus kompensuojamos išlaidos, patiriamos vykstant į darbą ir iš darbo pedagogo šeimai priklausančiu automobiliu.

Jei mokytojas pakeistų gyvenamąją vietą, jis per tris darbo dienas privalo raštu informuoti ugdymo įstaigos vadovą, o įstaigos vadovas – savivaldybės merą.

Įstaigos vadovas, neviršydamas einamiesiems metams skirtų asignavimų iš savivaldybės biudžeto, gali kompensuoti kelionės išlaidas pedagogams, kurie pradėjo dirbti įstaigoje po rugsėjo 1 d., jeigu jie atitinka naująją tvarką.

Paaiškėjus, kad kelionės išlaidų kompensacija buvo skirta pateikus neteisingus duomenis, gautas kelionės išlaidų kompensavimo lėšas pedagogas privalo grąžinti arba jos išieškomos teisės aktų nustatyta tvarka.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

Pro kur važiuoju man yra 16 KM, o jie pasižiūri trumpiausia kelią ir mato 14 KM. Labai nuliūdau kad negausių kompensacijos. Ir nesvarbu jiems, gal aš neturiu mašinos ir važiuoju su autobusais. Kur kilometrų yra daugiau. Moku už kelionę į abi pusias 4 eurus į dieną. Kokią čia pagalbą mokytojas. Nusivyliau.

Mokytoja

Dauguma savivaldybių kompensuoja nuo 3-5 km. Klaipėdoje padarė apklausą ir nusprendė kad nuo 15 km. Puiku - kompensacija yra popierinė ir mokėt nereikia. Gyvenu nuo namų iki darbo 12 km ir nebepriklauso. Dirbčiau kitoj įstaigoj - priklausytų, nes ji toliau keliais km. Liūdesys... dėl tokių sprendimų. Turėtų priklausyt visiems, kurie gyvena už Klaipėdos miesto ribų.

Rima

Kodėl neskiriama kompensacija, gyvenantiems 10km.atstumu nuo švietimo įstaigos? Gyvenu Žiaukų kaime, iki Klaipėdos važiuoju 10km.Ir kompensacijos negausiu! Neteisinga! Aš taip pat pedagogė
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS