Klaipėdos rotušėje – naujakurių šurmulys | Diena.lt

KLAIPĖDOS ROTUŠĖJE – NAUJAKURIŲ ŠURMULYS

Naujajai miesto valdžiai persikėlus į savivaldybę Liepų gatvėje, Klaipėdos rotušės laukia permainos – netrukus bus keičiamas pastato stogas, tikėtina, kad vyks ir kosmetinis vidaus patalpų remontas.

Turės vietos interesantams

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus daug ką nustebino noru dirbti savivaldybės pastate.

Visai jo komandai teko ieškoti vietos baltaisiais rūmais vadinamame Liepų gatvės 11 pastate. Čia persikėlė meras ir jo pavaduotojos su sekretorėmis, viešųjų ryšių specialistai bei miesto tarybos sekretoriato vadovė.

Iš savivaldybės į rotušę jau persikėlė trys Jaunimo koordinacinės grupės darbuotojai, penki Kultūros skyriaus darbuotojai ir 13 Viešųjų pirkimų skyriaus darbuotojų.

Šis skyrius nuo Naujųjų padidės dar keturiais darbuotojais, mat jam deleguojama daugiau funkcijų.

Pasirodo, kai kurių skyrių darbuotojai patys panoro persikelti į rotušę. Antai Jaunimo koordinacinės tarybos darbuotojams tenka daug bendrauti su jaunais žmonėmis, ankštose savivaldybės penktojo aukšto patalpose jie neturėjo kur priimti interesantų. Jų kabinetuose įsikūrė vicemerai ir jų patarėjai.

Viešųjų pirkimų skyriaus darbuotojai dažnai dirba nuotoliniu būdu, todėl nieko baisaus, kad su kitais savivaldybės darbuotojais iš naujos darbo vietos bendraus susirašinėdami.

Gali atsitikti, kad gyventojai iš įpratimo dar ieškos mero rotušėje, bet buvo ir tokių, kurie iki šiol manė, kad miesto galva dirba savivaldybės pastate.

Svečius priims rotušėje

Rotušėje liko dalis sekretoriato: darbuotojai, aptarnaujantys miesto tarybos komitetus bei tarybos posėdžius, ten pat liko tarptautinių ryšių specialistas.

Klaipėdos rotušėje registruoti santuokų, kaip tai daroma Kauno rotušėje, nenumatoma. Šiame uostamiesčio pastate tam tinkamų patalpų nėra.

„Tik iš išorės atrodo, kad viduje yra daug vietos, bet per du aukštus mes turime tik kelis koridorius ir kelis kabinetus. Didžiausia buvo mero svetainė. Ji kol kas palikta reprezentacinėms mero reikmėms. Ten bus priimamos nebūtinai didesnės delegacijos, tiesiog rotušėje bus laukiamos užsienio delegacijos, aukštesnio lygio svečiai. O savivaldybėje vyks labiau darbinio pobūdžio pasitarimai“, – pasakojo Bendrojo skyriaus vedėja Živilė Trynkinienė.

Reikėtų atnaujinti

Šiuo metu jau ruošiamasi keisti rotušės stogo dangą.

Pasak savivaldybės Statinių administravimo skyriaus vadovės Danguolės Dambrauskienės, jau yra vykdomas pirkimas. Stogas bus dengiamas aukštos kokybės skarda. Tikėtina, kad tai bus padaryta dar šiais metais.

Po to, tikėtina, bus atliktas rotušės patalpų, priklausančių savivaldybei, kosmetinis remontas. Šis klausimas dar sprendžiamas, todėl valdininkai neskubėjo jo komentuoti.

Istorinio pastato būklė nėra gera, praeiviai pastebi vietomis nubyrėjusį tinką, atsivėrusiose vietose matyti plytos.

Statinį reikia atnaujinti, bet tai yra daug kainuojantys darbai ir jiems pradėti būtini miesto politikų sprendimai.

„Gali atsitikti, kad gyventojai iš įpratimo dar ieškos mero rotušėje, bet buvo ir tokių, kurie iki šiol manė, kad miesto galva dirba savivaldybės pastate“, – atviravo Ž. Trynkinienė.

GALERIJA

  • Klaipėdos rotušėje – naujakurių šurmulys
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

sprendimas

geras . stogas keliose vietose leidžia ,skalūnų danga nepasiteisino,dar reikia Cibauską iš istorinės rotušės išjodinti

SUSIJUSIOS NAUJIENOS