Klaipėdos savivaldybė patvirtino ne visas komandiruotes | Diena.lt

KLAIPĖDOS SAVIVALDYBĖ PATVIRTINO NE VISAS KOMANDIRUOTES

Klaipėdos vadovai vėl svarstė, kuriuos kvietimus apsilankyti užsienio šalyse priimti, o kurių – atsisakyti. Jau tapo įprasta važiuoti ten, kur keliones apmoka kviečiančiosios pusės, taip taupomi savivaldybės pinigai.

Vakar komisija komandiruočių į užsienį tikslingumui nustatyti posėdžiavo linksmai, vicemeras Arvydas Cesiulis atviravo, kad tokią nuotaiką padiktavo geras mero Vytauto Grubliausko nusiteikimas.

"Kai kuriuose renginiuose nusprendėme dalyvauti nuotoliniu būdu, kai kurių kviečiančiųjų atsiprašėme ir atsisakėme atvykti, o kai kur leidome važiuoti", – apibendrino komisijos posėdį vicemeras A.Cesiulis.

Balandžio gale jaunimo ir bendruomenių reikalų koordinavimo grupės vadovė Aistė Saladkienė, komisijos sprendimu, važiuos į Kroatiją. Ten vyksiančio renginio tikslas – pasidalinti žiniomis ir gerąja patirtimi apie savivaldybių praktikas jaunimo klausimais.

Bandyta aiškintis, ar valdininkės kelionės bilietai kainuos miesto biudžetui, paaiškėjo, kad viskas bus apmokėta organizatorių, iš miesto kišenės bus mokami tik dienpinigiai.

Suomiai kvietė klaipėdiečius atvykti į susigiminiavusį su Klaipėda Kotkos miestą, kur liepos pabaigoje vyks šio miesto šventė. Tačiau tuo metu Klaipėdoje taip pat bus karšta visomis prasmėmis, klaipėdiečiai švęs Jūros šventę, o rugpjūčio 1-ąją minės 770-ąjį miesto gimtadienį, todėl į Suomiją nevažiuos ir lauks suomių atvykstančių pas mus.

Ekonominės plėtros grupės vadovė Reda Švelniūtė kviečiama į "Gyvų gatvių" projekto renginius, balandžio pabaigoje vyksiančius Portugalijoje ir Ispanijoje.

Klaipėdos savivaldybė yra viena šio projekto partnerių. Komisijai dalyvavimo būtinumo argumentai pasirodė rimti, o ir išlaidų dėl to biudžetas neturės, todėl valdininkei leista važiuoti.

Gegužės 19 d. Klaipėdos meras buvo kviečiamas į "Šiaurės Europos miestų dvynių" projekto susitikimą Karlskronoje, bet būtent tada Švedijos ambasada organizuos draugystės dienas Klaipėdoje, todėl V.Grubliausko vizitas į Švediją nepatvirtintas.

Klaipėdiečiai kviesti į panašų susitikimą Stasbūre, šįkart asamblėjoje dalyvauti neteks, nes renginys aktualesnis Lenkijos miestams.

Gegužės 17–20 d. du jaunimo organizacijų atstovai automobiliu važiuos į Rygą, kur vyks Baltijos miestų sąjungos jaunimo komisijos susitikimas. Už šią kelionę teks sumokėti klaipėdiečiams.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Ismokit pavardes rasyti

Ismokit pavardes rasyti…

SUSIJUSIOS NAUJIENOS