Klaipėdos senamiestyje – mažiau kelio ženklų | Diena.lt

KLAIPĖDOS SENAMIESTYJE – MAŽIAU KELIO ŽENKLŲ

Siaurose Klaipėdos senamiesčio gatvelėse specialistai suskaičiavo krūvą nereikalingų ženklų. Siūloma juos praretinti.

Klaipėdos miesto savivaldybės Transporto skyriaus specialistai akcentuoja, kad senamiesčio gatvių tinklas yra tankus, gatvės – siauros, daugumoje jų sudėtinga arba neįmanoma prasilenkti dviem automobiliams.

„Todėl buvo įvestas vienos krypties eismas. Senamiestyje buvo įrengti antrosios grupės dydžio kelio ženklai. Vėliau kelio ženklai buvo pakeisti į nulinės grupės. Buvo panaikinti „Vienos krypties eismas“ ženklai, liko tik „Įvažiuoti draudžiama“, „Aklakelis“ bei automobilių stovėjimą reglamentuojantys ženklai. Siekiant sumažinti jų skaičių senamiestyje, siūlome pašalinti kelio ženklus „Aklakelis“, – situaciją komentavo Transporto skyriaus vyriausiasis specialistas Vytautas Paukštė.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnybos viršininkas Mindaugas Džermeika turėjo pastabų siūlymui.

„Gatvelės senamiestyje – labai siauros, bet mes norėtume, kad nenukentėtų eismo organizavimas. Turi išlikti būtini – pagrindinį, šalutinį kelią žymintys, eismą draudžiantys ženklai“, – pažymėjo M.Džermeika.

Eismo saugumo komisija, svarsčiusi siūlymą, pritarė minčiai, kad kelio ženklai, reiškiantys „Aklakelį“, nėra būtini.

„Vargu ar reikia tiek ženklų senamiestyje, juk ir taip matyti, kad gatvelės pabaigoje yra siena arba baro terasa“, – sakė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Klp

Vaizdas toks, lyg Klaipedoje eisma tvarko zmones nei karto nebuve mieste arba visiski neismaneliai ar besmegeniai.O gal specialiai keršija miestiečiams? Ar negaletu musu meras pats pravaziuoti miesto gatvemis,pamatyti ir uzfiksuoti padarytas nesamones ir pasistengti jas sutvarkyti? Nereikes milijonu euru, o tik sveiko proto.

Pensininkas

Leisi jiems, važiuos visi, nesugaudysi. Grąžinkit subingalviai papildomas sekcijas. Kiek stovi be tikslo a/m mieste ir degina kurą, teršia gamtą. Dirbtinai darote kamščius, būtina daryti efektyvų pralaidumą, o ne trukdžius.

Klaipėdietis

Leiskite senamiesčio gyventojams važiuoti Tiltų gatve.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS