Klaipėdos universiteto ligoninės vadovo konkursas stringa | Diena.lt

KLAIPĖDOS UNIVERSITETO LIGONINĖS VADOVO KONKURSAS STRINGA

Naujai sukurtos Klaipėdos universiteto ligoninės konkursas vadovo postui užimti veikiausiai įstrigo. Medikams teks laukti naujojo direktoriaus paskyrimo dar ilgiau. Sveikatos apsaugos ministerija aiškinasi, kodėl taip mažai kandidatų.

Naujoji Klaipėdos universiteto ligoninė pradėjo savo veiklą šiemet sausio 2 d.

Toks darinys atsirado sujungus tris ligonines į vieną įstaigą: Jūrininkų, Klaipėdos universitetinę ir Palangos reabilitacijos ligonines. Visos iki šiol atskirai dirbusios ligoninės dabar tapo vienos įstaigos filialais. Šioje ligoninėje dirba beveik 3 tūkst. darbuotojų.

Laikinai generalinio direktoriaus pareigas dabar eina profesorius Jonas Sąlyga, kartu jis yra ir Jūrininkų ligoninės filialo vadovas. Kitiems filialams vadovauja iki ligoninių sujungimo dirbę vadovai.

Paskelbus konkursą į Klaipėdos universiteto ligoninės generalinio direktoriaus postą, tikėtasi, kad vasario pabaigoje ar kovo pradžioje bus paskelbti jo rezultatai. Dienos bėga, tačiau rezultatai vis dar neskelbiami.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys viešai svarstė apie galimą konkurso stabdymą, tačiau nieko konkretaus apie tai nepasakė.

Kaip pranešė sveikatos apsaugos ministro patarėjas Tomas Bagdonas, paraiškų teikimas dėl kandidatavimo į Klaipėdos universiteto ligoninės generalinio direktoriaus postą yra pasibaigęs.

Žinoma, kad paraiškas pateikė septyni pretendentai. Tačiau konkurso keliamus reikalavimus atitiko tik keturi.

Labai tikėtina, kad konkurse dalyvauja Jūrininkų ir Klaipėdos ligoninių vadovai J. Sąlyga ir Vinsas Janušonis. Kas yra dar du pretendentai, galima įtarti tik iš vis sklindančių kalbų.

Paklaustas, kodėl vis dar nesulaukiama žadėtųjų konkurso rezultatų, T. Bagdonas paaiškino, kad Sveikatos apsaugos ministerija kartu su kitu ligoninės steigėju, Klaipėdos universitetu, vertina priežastis, kodėl tik tiek pretendentų kandidatavo į sujungtos ligoninės vadovo pareigas ir kodėl tik tiek jų atitiko reikalavimus.

„Pagal užklausų skaičių ir domėjimąsi jų turėjo būti gerokai daugiau nei yra šiuo metu. Planuojama iki kitos savaitės galo pabaigti vertinimą ir priimti sprendimą dėl konkurso. Apie sprendimą bus paskelbta viešai“, – santūriai komentavo ministro patarėjas.

Iš tokio atsakymo galima spėti, kad konkurso sąlygos gali būti peržiūrėtos, o keturi konkurso dalyviai bei didžiulis būrys ligoninės darbuotojų bus priversti laukti naujojo vadovo paskyrimo dar ilgiau.

Jeigu kuris nors pretendentų bus nepatenkintas konkurso rezultatais, juos galės apskųsti. Tada ligoninė be nuolatinio vadovo būtų dar ilgiau.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Dulkys dulkina protą klaipėdiečiams

Nei gėdos, nei garbės, ministras dulkina žmonėms protą. Keturi kandidatai ir jis teigia , kad nepakankamai. Aiškus melas, jei būna "savas" žmogus, tai išrenka iš karto ir iš vieno. Sujungimo rezultatus klaipėdiečiai puikia jaučia, jau ligoniai dažnai skambinėja į namus ir prašo valgyti, tai pirmas ženklas kaip sujungimas padeda gydymui

Kauno mafija

Kauno gydytojų mafijai reikia šios pozicijos kaip oro. Dulkiukas pabrukęs uodegą privalo padaryti kaip kauniečiai reikalauja. Kitaip jam gali būti suskaičiuotos dienos.

T

Eilinį kartą ministerija sumalė š.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS