Klaipėdos vaikų ligoninės medikų padėka – darbu | Diena.lt

KLAIPĖDOS VAIKŲ LIGONINĖS MEDIKŲ PADĖKA – DARBU

Klaipėdos vaikų ligoninės medikai, atsidėkodami už visuomenės paramą pandemijos metu, pasiūlė savo pagalbą Lietuvos jūrų muziejui. Visiškai netikėtai medikų talka virto ne tik gerų emocijų atnešusiu įvykiu, bet ir naudinga profesine prasme pamoka.

Kai daugiau nei prie metus pasaulį užklupo klastingojo viruso sukelta pandemijos banga, Klaipėdos vaikų ligoninės medikai sulaukė didžiulio palaikymo.

Įmonės ir atskiri žmonės tada į ligoninę gabeno apsaugos priemones, dezinfekcinius skysčius, savanoriavo ir buvo be galo dėkingi gydytojams, slaugytojams bei jų padėjėjams už šventą darbą.

Panašu, atėjo laikas už patirtą gerą padėkoti. Ligoninės medikai nusprendė, kad tai padaryti bus protingiausia padedant vienai labiausiai lankomų įstaigų – Lietuvos jūrų muziejui.

Iš pradžių su muziejus direktore aptarta, ką medikai galėtų nuveikti.

„Kai pirmą kartą kalbėjome su ligoninės vadovu, jis pasakė, kad medikai pasiryžę pas mus rinkti šiukšles. Bet mes neturime šiukšlių, gyvename itin švariai, – neslėpė juoko muziejaus vadovė Olga Žalienė. – Ligoninės darbuotojų pagalba mums itin brangi. Labai svarbu, kad klaipėdiečiai mus mato, mes jiems rūpime. Ypač jautru, kad tokios įstaiga, kurios darbuotojai patyrė be galo daug įtampos ir rūpesčių, nusprendė mums padėti. Jų pagalba mums buvo labai reikalinga.“

Jau kitą savaitgalį Saulės įlanka vadinamame amfiteatre prasidės jūrų gyvūnų pasirodymai. Čia tilps 300 žiūrovų. Parengti tam suolus buvo svarbus darbas.

Į muziejų ketvirtadienio pavakarę atėjo 33 ligoninės darbuotojų ir jų vaikų grupė. Dalis darbuotojų šiuo metu atostogauja, kiti susiruošė į talką po darbo.

Apsirūpinę apsaugos priemonėmis, medikai buvo priimti išskėstomis rankomis. Kiekvienas gavo po teptuką ir indelį specialaus aliejaus, kuriuo reikėjo impregnuoti žiūrovams skirtus medinius suolus.

„Buvo per mažai darbo, galėjome nuveikti kur kas daugiau. Mums tai buvo nuostabi galimybė pabendrauti tarpusavyje ir pamatyti muziejų iš kitos pusės. Grįžome ne tik kupini puikiausių emocijų, bet ir pasisėmę patirties profesine prasme“, – pasakojo Klaipėdos vaikų ligoninės vyriausiojo gydytojo pavaduotoja slaugai Daina Šutrajevienė.

Muziejaus specialistai dirba su autizmo spektro sutrikimų turinčiais vaikais, ši patirtis buvo itin vertinga ir medikams.

Padalyti mažomis grupėmis medikai turėjo galimybę stebėti be galo žiūrovų pasiilgusius delfinus.

Sužavėti muziejininkų nuoširdumo ir profesionalumo medikai suprato, kad ne tik pagelbėjo įstaigai, bet ir patys gavo puikų emocinį užtaisą.

GALERIJA

  • Klaipėdos vaikų ligoninės medikų padėka – darbu
Dainos Šutrajevienės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS