Kokios Kalėdų staigmenos laukia klaipėdiečių? | Diena.lt

KOKIOS KALĖDŲ STAIGMENOS LAUKIA KLAIPĖDIEČIŲ?

Uostamiestyje gruodžio 4-ąją Kalėdų eglės įžiebimo šventė veikiausiai vyks gyvai. Žadama, kad bus kalėdinių staigmenų.

Artėjančią savaitę planuojama atskleisti konkrečius artėjančių švenčių planus ir idėjas.

Viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ komunikacijos koordinatorė ir laikinoji direktorė Živilė Putnienė baiminasi, kad gyvą įžiebimo šventę gali sutrikdyti tebesiautėjantis virusas.

„Panašu, kad Klaipėda tikrai turės gyvą eglutės įžiebimo šventę. Faktas, kad šimtu procentų negarantuojame, nes kiekvieną savaitę nutikus rimtam įvykiui ar Vyriausybei priėmus sprendimą, turime į jį atsižvelgti. Planuose yra, kad šventė įvyktų gyvai. Be abejo, transliuosime ir tiesiogiai, kad žmonės, kurie saugosi ir bijo, galėtų stebėti ir internetu“, – sakė Ž.Putnienė.

Gyventojai jau dabar spėlioja, kaip bus dabinama uostamiesčio žaliaskarė.

Po įvairių debatų galiausiai paaiškėjo tik viena detalė – eglutė bus gyva.

„Gyva eglutė Teatro aikštėje bus. Labai norisi akcentuoti tikrąsias vertybes, natūralią eglutę. Klaipėda šiais metais savo kalėdinių renginių idėja atlieps tikrąją Kalėdų dvasią. Labai nekantraujame pristatyti visiems miestiečiams ir svečiams tą idėją ir kitokį požiūrį į Kalėdų eglutę, ir kokia ji gali būti“, – tikino Ž.Putnienė.

Nepaisant to, kad per spaudos konferenciją, kuri vyks lapkričio 16 arba 18 d. bus parodyti kai kurie šventinių papuošimų fragmentai, neslepiama, kad klaipėdiečiai ne visas staigmenas išvys gruodžio 4-ąją.

„Yra kai kas, ko negaliu pasakyti, nes kitaip viskas paaiškės. Gruodžio 4-ąją žmonės ras pagrindinį šventės objektą – eglutę ir dar porą mažesnių dekoro elementų, kurie apipavidalins Teatro aikštę, o dar kitą savaitgalį, gruodžio 11 d., Teatro aikštėje atsiras nemaža instaliacija, kuri bus lyg dedikacija Klaipėdos miesto jubiliejui“, – atskleidė „Klaipėdos švenčių“ vadovė Ž.Putnienė.

Tarpušvenčiu Teatro aikštėje vyks muzikiniai koncertai, įvairios veiklos, susitikimai.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Eglutė

Kiek žinau, negalima ne kampe jos puošti ir kažkaip kitaip nes eglutė gyva ir ją gali nugriauti, nupūsti ir t.t

Kokios Kalėdų staigmenos laukia klaipėdiečių?

Karantinai(DEMOKRATINIAI), baudos(DEMOKRATINĖS), draudimai (DEMOKRATINIAI), migrantai...

pensininkė

būtų staigmena jei miesto eglę papuoštumėte centre o ne tame užkampyje
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS