Kompromiso dėl Priklausomybės ligų centro Paupiuose rasti nepavyko | Diena.lt

KOMPROMISO DĖL PRIKLAUSOMYBĖS LIGŲ CENTRO PAUPIUOSE RASTI NEPAVYKO

Dėl kaimynystėje planuojamo įkurti Respublikinio priklausomybės ligų centro filialo nepilnamečiams Paupių gyventojai neatmeta galimybės bylinėtis.

Atidarys iki Naujųjų metų?

Tik ką įvykusiame susitikime su Paupių bendruomenės gyventojais dalyvavo Sveikatos apsaugos ministerijos atstovai, Respublikinio priklausomybės ligų centro (RPLC) Klaipėdos filialo direktorė Vaida Karulaitienė ir kiti su centro įkūrimu susiję asmenys.

Paupių bendruomenės vadovės Reginos Baguckienės ir paupiškių nuomone, dėl centro įkūrimo vietos galbūt jau seniai buvo nuspręsta.

"Susitikimo pabaigoje RPLC Klaipėdos filialo direktorė pasakė, kad centras visgi bus. Sakė, kad iki Naujųjų metų bus. Kai mes tiksliai užklausėme ministerijos atstovų, ar centras bus, neatsakė nei taip, nei ne", – tikino R.Baguckienė.

Dėstė savo argumentus

Susitikimo metu gyventojai argumentavo, kodėl vieta centrui nėra tinkama. Tačiau pabrėžė, kad jie nėra prieš tokio centro atsiradimą, tiesiog jo nenori Paupiuose.

Viena priežasčių – vietų automobiliams trūkumas.

Taip pat svarbus klausimas – patalpų išlaikymas. Tai būtų labai brangu, kadangi šildyti reikėtų visus penkis aukštus.

"Negalima pirmame aukšte šildyti kelių kabinetų, nes šildymas yra bendras visų penkių aukštų. Vadinasi, lėšos būtų panaudotos netikslingai", – nuomonę išsakė R.Baguckienė.

Paupių bendruomenės atstovai tikino, esą jeigu centras būtų kitoje vietoje, jie mielai padėtų jį įrengiant.

"Esame pateikiami labai negražiai, kaip neturintys atjautos vaikams, kaip bendruomenė, nesuprantanti, ko apskritai reikia Klaipėdoje. Nors mes esame ne prieš, bet čia – ne ta vieta. Labai gaila, kad nenori mūsų išgirsti", – apgailestavo bendruomenės vadovė.

Patalpų yra ieškoma, bet jų nėra – ministerija, savivaldybė, Turto bankas neturi.

Gins viešąjį interesą

Neradus kompromiso, svarstoma imtis griežtesnių veiksmų.

"Bendruomenė galbūt kreipsis į savivaldybę, prašant teisinės pagalbos, ginant viešąjį interesą. Nes gražiai tartis niekaip nepavyksta. Deja, gyventojai nustumiami į šoną. Pirmoje vietoje turėtų būti žmogiškumas ir tų žmonių, kurie ten gyvena, nuomonė. Mes gyvensime ir šiandien, ir rytoj, o darbuotojai uždarys duris ir išeis", – kalbėjo R.Baguckienė.

RPLC Klaipėdos filialo direktorė V.Karulaitienė irgi pripažino, kad kompromiso rasti nepavyko. O raminamos kalbos, kad centro lankytojai nebus agresyviai nusiteikę nusikaltėliai, nepadėjo.

"Gyventojai kategoriškai prieštarauja šio centro atsiradimui būtent Paupiuose. Patalpų yra ieškoma, bet jų nėra – ministerija, savivaldybė, Turto bankas neturi. Kokiu būdu dar bus ieškoma, nelabai ir įsivaizduoju. Visi būdai yra išnaudoti, ir patalpų nėra. Kol kas gyventojus informavome, kad centras bus atidarytas iki Naujųjų metų", – patvirtino RPLC Klaipėdos filialo direktorė.

Nusikaltėlių centre nebus

Direktorė taip pat prasitarė, kad norėtų kitų patalpų, galbūt geresnėje vietoje.

"Žinome, kad Klaipėdoje dėl patalpų yra problema. Šiandien net nuomotis neturime už ką. Viskam pabrangus, nėra tokios galimybės. Džiaugiamės tuo, ką gavome", – tikino V.Karulaitienė.

Ji taip pat pabrėžė, kad gyventojai turi susikūrę iliuzijų, dėl kurių baiminasi ir centro nenori.

"Gyventojai turi įsivaizdavimų, kad žmonės bus prievarta su antrankiais atvežami. Taip nebus. Tai bus dienos stacionaras – geranoriškai, laisva valia ateinantys žmonės, gal iš pradžių tėvų įkalbinti", – paaiškino direktorė.

V.Karulaitienė informavo, kad šis centras teiks ambulatorines, konsultacines paslaugas. Medikamentinio gydymo nebus, nebent lėtinėmis ligomis sergantiesiems, pavyzdžiui, diabetu.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kas

Klausė rajono gyventojų nuomonės, kai buvusioje Rubliovo mokyklos viename iš korpusų įsikūrė vadinamasis šeimos it vaiko gerovės centras , kitame - globos namai Klaipėdos viltis, svetliacioko filialas .

Anonimas

oi laukiam laukiam mes sveteliu laukiam ! BUS ir taskas ! o gyventojai gali issakyti TIK SAVO NUOMONE !

SUSIJUSIOS NAUJIENOS