Konkurencinė kainų kova: lietuviškos braškės prieš lenkiškas | Diena.lt

KONKURENCINĖ KAINŲ KOVA: LIETUVIŠKOS BRAŠKĖS PRIEŠ LENKIŠKAS

Praėjusią savaitę lietuviškomis braškių kainomis stebėjęsi klaipėdiečiai, kol kas negali pasidžiaugti kritusiomis šių uogų kainomis. Rinkoje vis dar karaliauja įvežtinių uogų kainos.

Šaltas pavasaris braškių augintojus varo į neviltį, uogos prastai žydėjo, pajūrio krašte itin trūko drėgmės.

Kretingos turgelyje lietuviškomis braškėmis, augintomis rytiniame Kretingos rajono krašte esančiame kaime, prekiaujama po 6 eurus už kilogramą, pusės kilogramo pakuotė turguje kainuoja 3 eurus.

Klaipėdos rajone augintomis braškėmis ūkininkai prekiauja ne tik turguose, bet net siūlo šių uogų atvežti į namus. Lietuviškos uogos parduodamos po 8 eurus už kilogramą.

Žemaitijoje kol kas pigiausių lietuviškų braškių galima rasti tik Telšių rajone. Netoli Alsėdžių esančiame ūkyje braškės, pasak telšiškių, augintos be cheminių preparatų. Už kilogramą braškių prašoma 4 eurų.

Iš Graikijos ar Lenkijos atvežtų braškių kainos kol kas pajūryje taip pat nekrenta. Turgavietės jų kaina išlieka nuo 3,5 iki 4 eurų.

Tiesa, didesniais kiekiais prekiaujantys verslininkai, Klaipėdos krašte siūlo šių uogų vos už per pus mažesnę kainą, jei perkami bent trys kilogramai. Didesnius užsakymus verslininkai pristato į namus visoje Žemaitijoje – Klaipėdoje, Palangoje, Gargžduose, Plungėje, Telšiuose ar Mažeikiuose.

Prekybininkai tokiu būdu prekiauja lenkiškomis braškėmis, kurių kaina už kilogramą – 2,2 euro.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Juozas

Viskas gerai su tom braskem lenkiskom lietuviskos braškės taip pat su hemija tik kad lietuviškos o skirtumas toks lenkiškas pardavinėja prieš parą nuskintos o lietuviškos katik skirtos vat jums ir skirtumas

Nesuprantu..

Nesuprantu niekaip: kodėl jei lenkiškos, tai blogesnės. Tai kaip jie ten jas augina? Negi patys lenkai jų nevalgo?

andzela

perku ir lenkiskas, nes pigiau
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS