Kovo 8-ąją saulėgrąžų puokštėmis kviečia palaikyti Ukrainos moteris | Diena.lt

KOVO 8-ĄJĄ SAULĖGRĄŽŲ PUOKŠTĖMIS KVIEČIA PALAIKYTI UKRAINOS MOTERIS

Artėjant Tarptautinei moters dienai, Kovo 8-ajai, socialiniuose tinkluose pamažu sklinda idėja „Kovo 8 – Tarptautinė solidarumo su Ukrainos moterimis diena!“

Šios iniciatyvos organizatoriai skatina visus Lietuvos gyventojus eiti į savo miesto aikštes, skverus, gatves ir atsinešus saulėgrąžų puokštes nusifotografuoti bei įkelti savo nuotraukas į socialinius tinklus.

Tokiu būdu bus siekiama parodyti pagarbą bei palaikymą karo siaubus Ukrainoje patiriančioms moterims.

„Palaikykime jas, išreiškime solidarumą su Ukrainos moterimis prie Ukrainos ambasadų visoje Europoje, rinkimės miestų aikštėse, skveruose, gatvėse ar balkonuose. Atsineškime saulėgrąžų, nacionalinį Ukrainos simbolį, kuris tapo ir pasipriešinimo Rusijos kariuomenės agresijai simboliu. Darykime grupines akcijas ar kelkime savo individualias nuotraukas su grotažymėmis #WithUkrainianWomen, #StandWithUkraine. Tegul socialinių tinklų pagalba ukrainietės pamato, kad jos ne vienos ir mes velniškai jomis didžiuojamės!“ – rašoma „Facebook“ paskelbtame renginio pranešime.

Šalia pranešimo aprašymo nurodyti ir keli renginio organizatoriai: Lietuvos žmogaus teisių centras ir Tarptautinis žmogaus teisių dokumentinių filmų festivalis „Nepatogus kinas“.

Gairės: Kovo 8-oji, Ukrainos moterys, saulėgrąžos, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS