Kretingos meras grąžino į savivaldybės biudžetą 7,5 tūkst. eurų | Diena.lt

KRETINGOS MERAS GRĄŽINO Į SAVIVALDYBĖS BIUDŽETĄ 7,5 TŪKST. EURŲ

Prokurorams ėmus uždavinėti klausimus apie biudžeto lėšų panaudojimą degalams, Kretingos rajono meras Antanas Kalnius nutarė nebegilinti krizės ir su prokuratūra pasirašė taikos sutartį.

A. Kalnius į Kretingos rajono savivaldybės biudžetą grąžino 7 541 eurą ir 61 centą.

„Su Klaipėdos apygardos prokurore nusprendėme pasirašyti taikos sutartį. Trečiadienio vėlyvą vakarą pinigus pervedžiau į savivaldybės sąskaitą“, – patikino A. Kalnius.

Prokuratūrai klausimų dėl A. Kalniui išmokėtų lėšų kilo po to, kai buvo paviešinti mero išlaidų degalams kompensacijų dydžiai.

Dienraštis „Klaipėda“ (2024 03 03) publikacijoje „Kelionei – biudžeto lėšos?“ atskleidė, kad A. Kalnius atostogų metu pylėsi degalų už biudžeto lėšas.

Aš manau, kad šioje istorijoje reikėjo padėti tašką.

„Nors prokurorė turi savo nuomonę, o aš turiu savo, manau, kad nesu nieko blogo padaręs. Todėl aš turėjau du kelius – arba eiti į teismą ir įrodinėti savo tiesą, arba pasirašyti taikos sutartį. Pasirinkau antrąjį variantą, nes manau, jei kyla nors menkiausia abejonė dėl lėšų panaudojimo, reikia jas grąžinti“, – patikino A. Kalnius.

Kretingos meras paaiškino, kad jei būtų paprastas rinkėjas, jis tokio žingsnio taip pat tikėtųsi iš savo mero.

Visų lėšų, kiek jam buvo išmokėta, A. Kalnius nepervedinėjo.

„Aš esu išnaudojęs 10 260 eurų. Bet 7,5 tūkst. eurų sumą pasiūlė grąžinti prokurorė. Jei būčiau nusprendęs bylinėtis, teismo procesas būtų buvęs ilgas. Tačiau aš manau, kad šioje istorijoje reikėjo padėti tašką. Kiek galima“, – pripažino A. Kalnius.

Kol kas nėra aišku, ar mero pavyzdžiu seks ir kiti Kretingos tarybos nariai, kuriems prokuratūra ruošia civilinius ieškinius dėl biudžeto lėšų panaudojimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

bigcatwar

..vagystes faktas yra. .

Anonimas

Grazina ir viskas? Ir toliau gali politika uzsiimti? Cia kaip kad vagis pagautas grazina ka pavoge ir ji paleidzia?

Klaipėdietis

Kai banko plėšikas pavogia pinigus iš banko ir pabėga jis džiaugiasi, jei Policija pagauna su vogtais pinigais pinigus grąžina bankui , o plėšikas sodinimas į kalėjimą. O čia meras įkliuvo ir pasirašys tipo grąžinau pinigus ir jokios baudos ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS