Kunigas V. Viktoravičius paliks Klaipėdą | Diena.lt

KUNIGAS V. VIKTORAVIČIUS PALIKS KLAIPĖDĄ

Daugelio klaipėdiečių pažįstamas ir gerbiamas kunigas Vilius Viktoravičius netrukus atsisveikins su Klaipėda. Jis jau paskirtas dirbti Telšiuose.

Rugpjūčio 11-osios vidurdienį Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje V.Viktoravičius paskutinį kartą laikys mišias, tai bus jo atsisveikinimo su klaipėdiečiais diena.

"Išvykstu į kunigų seminariją ir Telšių vyskupijos kuriją vykdyti tų pareigų, kurias jau turėjau, – generalvikaro. Vyskupui atrodo, kad taip yra tinkamiau. Nežinau, kiek truks ši tarnystė, kai paskirs kitur, eisiu kitur. Tai yra visiškai normali rokiruotė. Dideliu džiaugsmu dėl šių pasikeitimų netrykštu, nes manau, kad esu labiau linkęs dirbti parapijoje su žmonėmis, bet yra, kaip yra", – atviravo V.Viktoravičius.

Klaipėdoje V.Viktoravičius praleido 15 metų, čia jis dirbo vikaru, Klaipėdos dekanato jaunimo centro sielovadininku, parapijos administratoriumi, klebonu, vyskupo vikaru Klaipėdos kraštui, generalvikaru, Klaipėdos policijos kapelionu, skautų dvasios vadovu.

"Per ilgus metus su klaipėdiečiais užsimezgė glaudūs socialiniai ryšiai. Su jais buvo labai malonu bendrauti, tik kartais pritrūkdavo laiko. Būsiu atleistas iš parapijos dekano pareigų, bet vis dar bent metus liksiu Klaipėdos apskrities policijos kapelionu", – kalbėjo V.Viktoravičius.

V.Viktoravičius įsikurs ir dirbs gimtuosiuose Telšiuose, kur ir dabar gyvena jo mama bei brolis.

Rugpjūčio 13 d. prisieks naujasis Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčios klebonas Mindaugas Šlaustas, V.Viktoravičius perduos jam įgaliojimus.

Kartu jis perims klebono pareigas, vykdomas senelių globos namuose ir labdaros organizacijoje "Caritas".

M.Šlaustas yra Telšių vyskupijos kunigas, tačiau penkerius pastaruosius metus dirbo popiežiaus nuncijaus sekretoriumi, jis vertėjavo popiežiaus Pranciškaus vizito į Lietuvą metu.

Telšių vyskupijos Klaipėdos dekanato dekanu paskirtas Šv. Kazimiero bažnyčios kunigas Rolandas Karpavičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Paprastas žmogus

Tikras dvasios tėvas ir pavyzdys visiems žmonėms! Geras, teisingas ir paprastas žmogus, tėvynės patriotas, nevyniojantis žodžių į vatą. Klaipėdai tai didelis nuostolis, o Telšiams sėkmė. Reta rasti tokį atsidavusį žmogų aplinkinių gerovei. Stiprybės tolimesniuose darbuose!

As

Labai labai geras zmogus. Ji pazysta mano visa seima . Retai tokiu yra.

vardant sv.dvasios ir ameno

cia LGBT* naujienos? :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS