Kur bus įrengtos naujausios Klaipėdos kapinės? | Diena.lt

KUR BUS ĮRENGTOS NAUJAUSIOS KLAIPĖDOS KAPINĖS?

Kur bus įrengtos naujausios Klaipėdos kapinės? Toks klausimas jau kuris laikas ne tik tvyro ore, bet ir nuolat svarstomas uostamiesčio valdininkų. Atsakymo paieškose jau dalyvauja ir Klaipėdos rajono savivaldybės darbuotojai.

Kol kas reikalas labai lėtai juda, kaskart susitikę projekto autoriai ir valdžios atstovai susiduria su kliūtimis, kurios stabdo procesą.

Vakar nuotoliniu būdu posėdžiavo Klaipėdos vicemeras Arūnas Barbšys, Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas, keli uostamiesčio savivaldybės valdininkai, būsimųjų kapinių projektuotojai. Bandyta svarstyti Klaipėdos miesto kapinių plėtros galimybių studijos papildymo aspektus.

Galimybių studijos rengėjai yra numatę devynias vietas, iš kurių turėtų būti pasirinkta, kur būtų geriausia ir patogiausia visomis prasmėmis įrengti kapines. Kai kurios vietos nutolusios nuo uostamiesčio 30 ar net 40 kilometrų.

Sprendimas – rimtas, todėl privalu ne skubėti, o atsižvelgti į visus aspektus.

Po pastarojo pasitarimo nuspręsta, kad Klaipėdos rajone gyvenančių žmonių interesams sprendžiant kapinių įrengimo klausimą turėtų atstovauti Klaipėdos rajono savivaldybės mero potvarkiu sudaryta darbo grupė.

Šįkart šiai grupei pritrūko laiko apsvarstyti galimybių studijos rengėjų siūlymus. Paprašyta posėdį atidėti porai savaičių ir susisiekti gegužės 10 d., tikimasi, kad tada paaiškės rajono valdžios atstovų pozicija.

A.Barbšys mano, kad svarstymai lengvės, kai iš devynių siūlomų sklypų bus išbraukti tokie, kurie jau dabar akivaizdžiai neatitinka kapinėms keliamų reikalavimų. Antai Šimkuose ir Eglynuose jau dabar privačių namų statybos taip išsiplėtė, kad siūlomi sklypai neatitiks reikalavimo laikytis kelių šimtų metrų atstumo nuo gyvenamųjų kvartalų iki kapinių.

Kaip realiausi dabar vertinami sklypai netoli Plikių ir Vytaučių. Tačiau garsiai apie tai dar nekalbama, tam turėtų pritarti ne tik Klaipėdos miesto bei rajono savivaldos darbuotojai, projektuotojai, bet ir tų vietovių gyventojai.

"Nors ir labai lėtai, mažais žingsneliais procesas vyksta. Turime atsižvelgti į visų suinteresuotų pusių norus ir pageidavimus. Sprendimas – rimtas, todėl privalu ne skubėti, o atsižvelgti į visus aspektus", – kalbėjo A.Barbšys.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Nuomonė

Tik nebarstykim pelenų.... gražų paprotį turėjo mūsų senoliai, statydami medinius kryžius ir kryžiui tapus neprižiūrimu jis būdavo užkasamas ir vėl laidojami žmonės. Seniai reikėjo galvoti ritinant didžiausius akmenis ir klojant akmenines plokštes....

Kodėl

Sunku patraukti privačius namus? Ar vertinote jų taršą, vogtas medžiagas, gyvenimo būdą name po namu ir pastogėje bai pagalbinius statiniuose. Tai legalu? Neradote dar savo panosėje zonkių fermos su grožio salonais ir nuolatinės pramogom? Atsikrapštykit akis.

Žilvinas

Vokietijoj girdejau privaciuose miskuose prie medzio uzkasa Urną....jokiu zvakuciu ar geliu negalima...ir svaru ir zinai kur palaidotas...aisku su misku 100 metu nieko negalima daryt....kazka panasaus girdejau.. ir misko savininkui gerai ir zmonem...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS