Laikrodžių muziejus Klaipėdoje nesulaukia pokyčių | Diena.lt

LAIKRODŽIŲ MUZIEJUS KLAIPĖDOJE NESULAUKIA POKYČIŲ

Valstybės saugomas kultūros paminklas – žymiojo Laikrodžių muziejaus pastatas vis dar nepradėtas tvarkyti. Apgailėtina pastato būklė nuo pernai nepasikeitė – fasadas tebėra apjuostas "Stop" juosta, paramstytas lentomis, o ant stogo želia berželiai.

Byrantis fasado tinkas jau seniai kelia pavojų praeiviams. Tačiau jokie tvarkymo darbai iki šiol nėra pradėti.

Pažadai dėl tvarkymo darbų pradžios 2020 m.  pavasarį taip ir liko neištesėti. Vienintelis žingsnis į priekį – pateikta paraiška pastato stogo tvarkymui.

Paveldosaugos skyriaus vedėjas Vitalijus Juška tvirtino, kad Laikrodžių muziejus priklauso Lietuvos nacionaliniam dailės muziejui, o ne miesto savivaldybei. Todėl visus su Laikrodžių muziejumi susijusius reikalus turėtų tvarkyti Lietuvos nacionalinio dailės muziejaus direktorius Arūnas Gelūnas.

Tačiau A.Gelūnas situacijos nekomentavo, į skambučius neatsiliepė.

Sunku atsakyti, ar pinigai bus skiriami šitam muziejui.

V.Juškai pasirodė keista, kad paraiška iš dalies finansuoti atnaujinimo darbus yra koncentruota tik į stogo sutvarkymą.

"Yra tokia paraiška, bet pagrindinis akcentas – stogo sutvarkymo darbai. Būtų geriau, jei pareiškėjas norėtų sutvarkyti ir fasadus, nes būklė tikrai labai prasta", – teigė V.Juška.

Pažadėti, kad tikrai muziejus gaus dalinį finansavimą, kol kas sudėtinga.

"Žiūrėsime, ar Laikrodžių muziejus surinks pakankamai balų, ar neatsiras kitokių objektų, kurių balų skaičius bus didesnis. Sunku atsakyti, ar pinigai bus skiriami šitam muziejui", – kalbėjo V.Juška.

Savivaldybė yra numačiusi mažiausiai 300 tūkst. eurų dalinio finansavimo programai.

Dalis pinigų jau rezervuota, bet kita dalis – laisva. Vedėjas ragina valdytojus, kad teiktų paraiškas.

Paraiškos dėl finansavimo yra renkamos iki 2022 m. vasario 1 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

opa

na jo... viskas Klaipėdoje prasideda tik gerais norais... paštas griūna, laikrodžiū muzieejus griūna, senamiesčio pastatai griūna, parkas prie meridiano jau nežinau kiek metų nesutvarkomas, skulptūrų parkas paskendo teismuose, dalis jo atiduodama namams ir viešbučiams... vienu žodžiu bardakėlis kaip reta...

to klaipedieciams

issirinkot savo mera ir dziaukites,,,

Vytautas

Zinau viena, kai koks privatininkas pradeda tvarkyti kulturos paveldo objekta, prisistato susireiksmine paveldosaugininkai, su lozungais kaip jiems svarbu ir brangu tai ka darai, pasipila kruva reikalavimu, israsomos baudos, stabdoma ir visaip kisamasi i restauracija. Tuopat prie akiu griuva valstybei priklausantys pastatai: pastas, laikrodziu muziejus, pats KVADo pastatas atrodo apgailetinai.... Neveiksnus biudzetininkai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS